Zacamantul de gaze naturale descoperit in Marea Neagra ar putea avea 100 miliarde metri cubi

Mai educati, salvam Marea Neagra!

Responsabilitatea pentru mediu revine generatiei actuale. Ca sa avem un viitor mai bun, nu avem alta sansa, in prezent, decat sa educam copiii si tinerii in spiritul civismului si sa le imprimam un comportament adecvat cu privire la pastrarea sanatatii mediului inconjurator. Strigatul de ajutor al naturii pare mut si neputincios, dar emite vibratii puternice,…

Citește mai departe
Ecologia si Protec?ia Mediului si ?tiin?a Mediului, programe de studiu noi la Ovidius

Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, programe de studiu noi la Ovidius

Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta ofera doua programe de studii de mare actualitate – Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, care pregatesc specialisti instruiti sa faca fata problemelor de mediu cu care ne confruntam cu o frecventa din ce in ce mai mare. Aproape ca…

Citește mai departe
Proiect de salvare a delfinilor de pe coasta româneasc?

Proiect de salvare a delfinilor de pe coasta romaneasca

Date fiind statisticele ingrijoratoare ale Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina privind numarul scazut de exemplare de delfini din dreptul coastei romanesti, S.E.O.P.M.M. Oceanic- Club propune un proiect prin care sa stopeze moartea mamiferelor. Daca la inceputul anilor 1960 in Marea Neagra traiau peste 2.000.000 de exemplare, in anii 1990 stocurile populationale ale delfinilor erau…

Citește mai departe

Seminar de informare anual din cadrul Proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul salbatic dintre ape”

Asociatia “Grup Local Dobrogea Nord”, a organizat vineri 29.11.2013, la Pavilionul Expozitional, Bulevardul Mamaia (vis-a-vis de hotel Malibu), Sala Verde, Constanta, seminarul de informare anual din cadrul proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul Salbatic dintre ape”, cofinantat din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013. Scopul Proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul Salbatic dintre ape” il…

Citește mai departe

Se confirma existenta vidrelor in zona maritima costiera a Constantei

In zona costiera a Marii Negre traiesc vidre. Ipoteza lansata inca de anul trecut de reprezentantii Societatii de Explorari Oceanografice si Protectia Mediului Marin „Oceanic Club”, dupa ce au aparut fotografii cu o presupusa „foca”, a fost confirmata in acest week-end, cand a fost descoperit cadavrul unei vidre. „La un an de cand S.E.O.P.M.M. «Oceanic…

Citește mai departe
A fost lansata prima lotiune solara potabila din lume

Turistii din Mamaia au primit informatii despre necesitatea colectarii deseurilor pe plaja

ONG Mare Nostrum, in parteneriat cu Asociatia Litoral – Delta Dunarii si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral, a desfasurat in perioada 15 iunie – 8 iulie 2012 actiuni de informare si constientizare a turistilor si hotelierilor din statiunea Mamaia, cu privire la necesitatea colectarii deseurilor pe plajele litoralului romanesc. Aflata la cea de-a 8 editie,…

Citește mai departe

Litoral Curat 2012

ONG Mare Nostrum impreuna cu Asociatia Litoral anunta lansarea campaniei „Litoral Curat 2012“. Aceasta se afla la cea de-a opta editie si se desfasoara in perioada 15 iunie – 15 septembrie 2012 pe intreg litoralul romanesc. In actiunile de informare, constientizare si educare a constantenilor si turistilor de pe litoral, Mare Nostrum are ca scop…

Citește mai departe
Remus Cernea propune un proiect de lege prin care delfinii s? fie recunoscu?i drept persoane non-umane

Campanie pentru salvarea delfinilor

Institutul Verde ii invita pe toti cei aflati in vacanta la mare pe litoralul romanesc sa ia parte la campania „Vama Verde” si sa semneze petitia „Salvati delfinii din Marea Neagra” cu scopul de a salva speciile de delfini amenintate de braconaj, precum si habitatul din zona costiera a Marii Negre. Cu ocazia lansarii campaniei…

Citește mai departe

Fonduri nerambursabile de 15 mil. lei pentru studii de protectia mediului

Guvernul a decis alocarea in acest an de fonduri nerambursabile de peste 15 milioane lei pentru realizarea unor studii privind protectia mediului si apelor, pentru obligatii derivate din acorduri internationale si directive UE, precum si pentru studii de cercetare in domeniul schimbarilor climatice, informeaza Mediafax. Banii vor fi alocati din bugetul Fondului pentru mediu, sub…

Citește mai departe

    Delta Dunarii a primit premiul „QualityCoast Award”

    Premiul „QualityCoast Award” a fost acordat Deltei Dunarii pentru ca „a facut eforturi de protectie si conservare a acestui sit RAMSAR care face parte din patrimoniul natural mondial”, se precizeaz in comunicatul de presa al ARBDD. Acesta este destinat comunitatilor din zona costiera care isi dovedesc performanta in dezvoltarea durabila, prin furnizarea de informatii transparente…

    Citește mai departe
    Coastwatch 2010

    Coastwatch 2010

    In perioada 01-24 octombrie 2010, ONG Mare Nostrum a desfasurat a XV-a editie Coastwatch-monitorizare costiera, activitate care a facut parte din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre 2010. Actiunea s-a desfasurat pe toata intinderea litoralului romanesc, in 35 de locatii semnificative, cuprinse intre Navodari si Vama Veche. In cadrul acestei activitati, voluntarii Mare Nostrum, cu…

    Citește mai departe

    Tarmurile Australiei, amenintate de schimbarile climatice

    Conform unui raport oficial publicat in aceasta saptamana, tarmurile australiene sunt amenintate de incalzirea climatica si cresterea nivelului marii. In anumite zone, mii de locuinte vor fi afectate. In Australia, 80% din populatie locuieste de-a lungul tarmului. O comisie pentru mediu a solicitat ca ocuparea anumitor zone si dezvoltarea proiectelor de constructie in zonele cu…

    Citește mai departe

    Implicarea publicului in elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral

    Astazi, in cadrul Salii de Conferinte a Directiei Apelor- „Dobrogea Litoral”, a avut loc evenimentul: „Implicarea publicului in elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral”. La conferinta au participat: Catalin Anton- coordonator Secretariat Tehnic Permanent Comitet de Bazin DADL, Otilia Antonaru – sef birou Plan Management Bazinal din cadrul DADL, Camelia Ionescu,…

    Citește mai departe

    Romania trebuie sa trimita CE in martie 2010 planul de management national al bazinelor hidrografice

    Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) a anuntat marti ca va elabora pana la finalul acestui an primul plan de management national la nivelul tuturor bazinelor hidrografice ale Romaniei, care va fi aprobat prin hotarare de guvern si transmis Comisiei Europene pana in martie 2010. Planul de management al bazinelor hidrografice din Romania va fi inclus…

    Citește mai departe

    Romania a derulat un studiu pentru controlul eroziunii costiere la Marea Neagra, de 385.772 dolari

    Romania a derulat in perioada septembrie 2007-august 2009 un studiu amplu despre controlul eroziunii costiere in zona nordica a Marii Negre, pentru care a primit 385.772 dolari de la Agentia Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Ministerului Mediului. „USTDA (Agentia Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare) a oferit un…

    Citește mai departe

    Mare Nostrum si Petrom lanseaza raportul GREEN WEEK 2009

    Organizatia ecologista Mare Nostrum in parteneriat cu Petrom si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta aduc la cunostinta publicului larg si a institutiilor cu responsabilitati in protejarea mediului, concluziile alarmante ale raportului Coast Watch realizat cu ocazia evenimentului Green Week desfasurat in luna iunie la Constanta; * Unul dintre pericolele identificate in raport este extinderea poluarii costiere;…

    Citește mai departe

      Drujba distruge malurile Dunarii

      In Romania, asaltul verde nu cunoaste limite. Daca in Bucuresti se distrug spatii verzi, parcuri, scuaruri, in tara, zonele de interes sunt cu mult mai vaste si sunt, de regula, reprezentate de paduri. In judetul Giurgiu, perdelele forestiere ce impaduresc malul Dunarii nu au scapat nici ele de sub lupa exploatarilor masive.

      Citește mai departe