San Francisco este cel mai mare oras Zero Waste/Zero Deseuri din lume

Miscarea Zero Waste trece dincolo de granite fiind sustinuta de oameni cu etnii, culturi, religii, stari materiale diferite. Oameni a caror viziune este transmiterea catre noile generatii a unei planete curate, sanatoase, fara deseuri. Oameni care cred cu adevarat in principiul sustenabilitatii si, din acest motiv, vor sa mentina capitalul natural al planetei, astfel incat…

Citește mai departe
Proiectele de mediu, culturale şi infrastructură sunt prioritare în cadrul SUERD

Proiectele de mediu, culturale si infrastructura sunt prioritare in cadrul SUERD

Presedintele Consiliului Director al Asociatiei „Comunitatile Locale Riverane Dunarii” (CLDR), primarul orasului Harsova, Tudor Nadrag, a declarat miercuri, la Giurgiu, cu ocazia lucrarilor privind participarea comunitatilor locale la oportunitatile date de Programul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD) ca depunerea proiectelor de mediu, culturale si de infrastructura sunt prioritare in cadrul acestuia, „parteneriatul german…

Citește mai departe

    O sansa pentru zona rurala – mestesugurile traditionale

    Asociatia Pakiv Romania in parteneriat cu SC Technical Training SRL Bucuresti si Techniki Ekpedeftiki SA Grecia continua caravanele de informare si promovare privind oportunitatile de calificare/recalificare si de constientizare privind dezavantajele si riscurile ”muncii la negru” desfasurata in regiunile Centru, Nord-Vest si Vest. Caravana de informare, care a debutat la inceputul lunii decembrie 2014 si…

    Citește mai departe
    În etapa a doua a Proiectului Energie şi Biomasă urmează a fi instalate din fonduri europene 80 de centrale termice pe bioenergie în instituţii publice

    Moldova: In 2014, 20 de institutii publice urmeaza sa fie racordate la sisteme moderne de incalzire pe biomasa

    Proiectul UE-PNUD Energie si Biomasa si-a prezentat, la 24 ianuarie, curent, rezultatele activitatii pentru anul 2013. La sedinta Comitetului de observatori, prezidata de ministrul Economiei, Valeriu Lazar au mai participat reprezentanti ai Delegatiei UE in RM, de la Agentia pentru Eficienta Energetica, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor, Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare, Ministerul…

    Citește mai departe
    Gavrilescu: Facem un studiu pentru un Program multianual de împăduriri

    Deputat: Daca am accesa 3 miliarde euro pentru paduri, s-ar crea peste 40.000 locuri de munca

    Fonduri europene in valoare de trei miliarde de euro ar trebui accesate in perioada 2014 – 2020, de catre Ministerul Agriculturii, pentru sectorul forestier, in care ar fi create astfel, prin diverse proiecte, peste 40.000 de locuri de munca, potrivit deputatului PNL Mugur Cozmanciuc. Suma ar fi necesara pentru proiectarea si executia de drumuri forestiere,…

    Citește mai departe

    Proiect de colectare a deseurilor, UNIC in Romania, implementat la Bistrita

    Peste 2.200 de containere semiingropate si 82.000 de pubele pentru colectarea selectiva a gunoiului vor fi montate in judetul Bistrita-Nasaud, firma castigatoare a licitatiei urmand sa primeasca 33,8 milioane de lei pentru acest contract, proiectul fiind unic in Romania. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, si directorul general adjunct al firmei castigatoare a…

    Citește mai departe
    Proiectele de tratare a apei, managementul de?eurilor ?i de plantare a spa?iilor verzi au primit cele mai mai finan??ri din Fondul Ecologic

    Apa de calitate si mediu protejat la Cluj

    Compania de Apa Somes a finalizat lucrarile de modernizare si crestere a capacitatii statiilor de epurare a apei care deservesc trei dintre cele sase localitati urbane ale judetului, asigurind astfel un plus de calitate in ceea ce priveste serviciile furnizate de locuitorilor judetului Cluj. Consiliul Judetean Cluj, impreuna cu Compania de Apa „Somes” SA, organizeaza…

    Citește mai departe

    Elevii promoveaza patrimoniul UNESCO

    Trei unitati de invatamant din zona rurala a Romanului – Valeni, Pildesti si Secuieni – sunt implicate intr-un proiect interjudetean intitulat “Obiective din patrimoniul mondial UNESCO”. Proiectul isi propune dezvoltarea interesului elevilor pentru cunoasterea patrimoniului national, european si mondial UNESCO si formarea unei atitudini pozitive de promovare si protejare a patrimoniului umanitatii. In proiect sunt…

    Citește mai departe

    Reciclare in fiecare gospodarie

    Gospodariile din municipiul Bacau vor primi statii de compostare individuala. In acest mod, se va diminua cantitatea de deseuri depozitate si va fi protejat mediul. Compostul rezultat din procesul de fermentare a deseurilor biodegradabile va fi valorificat in agricultura. Fiecare beneficiar va semna pentru statia care ii va fi data pentru o perioada de 8…

    Citește mai departe

    Secretele laptelui mamar

    Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

    Citește mai departe

    De „Ziua Mediului” clujenii vor colecta deseuri si vor plantea arbori in Parcul Feroviarilor

    Mai mult actiuni privind protectia mediului vor avea loc la Cluj-Napoca, incepand din 22 aprilie si pana in 5 iunie. Activitatile sunt orgazinate de Garda Nationala de Mediu (GNM) Cluj. Actiunile constau in plantarea de arbori, constientizarea si colectarea selectiva a uleiului comestibil uzat si colectarea PET-urilor la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, vor fi…

    Citește mai departe
    S?lajul, locul ?ase în topul jude?elor “verzi” din Transilvania

      Zona rurala a Salajului, promovata in Europa

      Salajul rural va fi cunoscut mult mai bine in Europa prin implementarea unui proiect european. Astfel, acest judet, alaturi de autoritatile din noua tari europene, va fi sprijinit in dezvoltarea mediului rural si promovarea valorilor locale in cadrul proiectului „Ruraland-actori ai dezvoltarii rurale”. Conform magazinsalajean.ro, prin acest demers se asigura intarirea eficientei si inovatiei politicilor…

      Citește mai departe

      Peste 35 de copaci au fost salvati de la taiere prin programul educational „Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak”

      A treia editie a programului educational „Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak” initiat de Tetra Pak in orasul Medias si comunele limitrofe, s-a extins in acest an si in judetul Valcea. Celor 3300 de elevi din Medias si zona rurala li s-au alaturat alti 2400 de elevi din 11 unitati scolare ale…

      Citește mai departe

      Megaproiect energetic de 1,5 miliarde de euro

      O asociatie si-a propus sa asigure gratuit necesarul energetic pentru iluminatul public si pentru toate institutiile si scolile din satele Clujului prin producerea de energie hidro, eoliana si solara. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Energia Eoliana Montana (ADIEEM) a demarat un program national de producere si de aprovizionare cu energie verde a tuturor localitatilor rurale din…

      Citește mai departe

      Iulian Iancu: „Romania este -zero- in domeniul reciclarii PET-urilor”

      Deputatul Iulian Iancu a avut prima initiativa legislativa cu privire la introducerea sistemului „buy-back”, de rascumpararea PET-urilor, in magazinele din Romania. Parlamentarul spune ca agentii care opereaza in sistemul de colectare selectiva s-au opus propunerii legislative, iar proiectul sau a ramas in coada de peste. „Adevarul”: Anul trecut ati realizat un proiect de lege ce…

      Citește mai departe

      Managementul deseurilor o prioritate a judetului Vaslui

      Inchiderea tuturor gropilor de gunoi din mediul rural va lua pe nepregatite autoritatile locale si judetene, care, pana la 1 6 iulie, sunt obligate sa faca pasul spre gestionarea deseurilor asa cum este aceasta transpusa in legislatia romaneasca, cu obligativitatea respectarii angajamentelor asumate la nivel european. Atingerea unui nivel inalt de protectie pentru sanatatea umana…

      Citește mai departe

      Romanii au renuntat la 202 tone de deseuri electrice

      Prin campania „Marea Debarasare” din luna aprilie romanii au renuntat la 202 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice. Cele mai multe deseuri au fost colectate din regiunile Bacau si Cluj-Napoca, informeaza NewsIn. „La campania din 4 aprilie au participat 290 de localitati, din care 189 sunt localitati urbane, iar 101 sunt localitati rurale….

      Citește mai departe

      Mugurel Radulescu: „Gunoiul este o problema de infrastructura”

      Mugurel Radulescu spune ca implementarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor este direct conditionata de vointa autoritatilor locale si aplicarea coerenta a sanctiunilor si a masurilor de control. Marea majoritate a populatiei doreste sa recicleze, insa are niste cerinte minime care tin in primul rand de asigurarea infrastructurii, potrivit presedintelui Eco-Rom. Ati depasit tinta de…

      Citește mai departe

      UE vrea sa salveze salcamii africani

      Salvarea padurilor africane de salcami a fost unul dintre cele 86 de proiecte internationale, cu bugete variind intre 400.000 euro si un milion euro, care au fost scoase la vanzare la prima licitatie de mediu a Uniunii Europene, organizata vineri la Bruxelles. „Salcamul african este unul dintre cele mai valoroase soiuri de lemn din intreaga…

      Citește mai departe

      „Marea Debarasare”, de Mos Nicolae

      Colectarea deseurilor electrice si electronice continua sambata in toata tara. A cincea editie a campaniei „Marea Debarasare” se va desfasura in toate localitatile cu peste 20.000 de locuitori si in comunele si satele din 24 de judete. Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a inclus, de aceasta data, in campania derulata la nivel national, zona rurala…

      Citește mai departe

      Debarasare-pilot in satele Romaniei

      Pentru prima data in Romania, actiunea de colectare a deseurilor a testat mediul rural. In cele doua judete cuprinse in proiectul-pilot, Arges si Covasna, au fost colectate 18.000 de kilograme de deseuri. Editia a treia a campaniei „Marea Debarasare” a colectat pana ieri, la ora 12:00, peste 140 de tone de deseuri de echipamente electrice…

      Citește mai departe

      Campanie a Ministerului Mediului: Marea debarasare 3

      Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile demareaza in acest week-end o noua editie a „Marii Debarasari”, campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE). Romanii trebuie sa scoata deseurile in fata locuintelor, iar primariile, prin operatorii de salubritate, le vor colecta. Campania se va derula in toate localitatile cu peste 20.000 locuitori si in Bucuresti….

      Citește mai departe

      Romania isi propune ca pana in 2010 sa isi poata asigura 33% din consumul intern de energie din surse regenerabile

      Pe fondul cresterii continue a pretului barilului de petrol la nivel mondial, Romania si-a propus ca obiectiv national in domeniul securitatii energetice ca, pana in 2010, 33% din consumul intern de energie sa fie acoperit de energie din surse regenerabile, a declarat miercuri Lusine Caracasian, director Cooperare interna si internationala in cadrul Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica (ANRE).

      Citește mai departe