Guvernul a aprobat ajutoare pentru agricultura ecologic?, albine, berbeci ?i juninci de ras?
Guvernul a aprobat ajutoare pentru agricultura ecologică, albine, berbeci şi juninci de rasă
Inscrie-te la primul curs acreditat de agricultura ecologica
Inscrie-te la primul curs acreditat de agricultura ecologica

Primul curs de perfectionare in agricultura ecologica, autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, se lanseaza in luna februarie 2014. Fermierii sau persoanele care activeaza in agricultura pot obtine o diploma acreditata de „operator in ferme ecologice mixte” in urma participarii la cursul organizat in perioada 1-4 februarie de Creative Business Management SRL, furnizor autorizat formare.

Tematica trainingului este conceputa astfel incat sa raspunda nevoilor concrete ale fermierilor si sa aduca solutii problemelor din sistemul ecologic cu privire la tehnologiile utilizate, legislatia si fondurile pe care agricultorii doresc sa le acceseze pentru dezvoltarea fermelor. La cursul de agricultura ecologica sunt asteptati cei care detin o ferma ecologica si doresc sa isi dezvolte afacerea, cei care se afla in curs de conversie sau vor sa inceapa o afacere in acest domeniu.

Cursul de agricultura ecologica este disponibil in 3 module. Cursantii pot opta pentru unul dintre urmatoarele module potrivit afacerii lor si planurilor de dezvoltare:

  • Curs operator in ferme ecologice mixte
  • Curs operator in ferme ecologice vegetale
  • Curs operator in ferme ecologice animale

Modulele acopera toate instrumentele de aplicare a legislatiei din acest domeniu, prezinta cele mai noi forme de sprijin pentru sustinerea si dezvoltarea fermelor dar si metode de promovare a produselor ecologice pe piata autohtona si in strainatate.  Pentru cei care doresc sa invete  cele mai noi practici de productie ecologica si sa cunoasca cele mai eficiente tehnologii de crestere si exploatare pentru fiecare sector de activitate (apicultura, acvacultura, colectarea din flora spontana) sunt invitati sa se inscrie la cursurile de productie animala sau de productie vegetala. Cei care doresc sa isi dezvolte un model amplu de afacere in productia ecologica, se pot inscrie la cursul de operator in ferme ecologice mixte.

Trainerii sunt specialisti in domeniu, cu o vasta experienta in sustinerea si promovarea agriculturii ecologice, de la tehnici de aplicare a legislatiei din domeniu, pana la certificare si gestionarea unei ferme propriu-zise:

  • Ing. Viorica Boboc- Presedinte Asociatia Bioavirom
  • Maria Toader – profesor agricultura ecologica in cadrul USAMV
  • Dramian Dragomir – Business Develpment Manager in cadrul Austria Bio Garantie
  • Mihai Grigoras –  Director Eco Market Transilvania
  • Ing. Aurel Petrus-  Administrator ferma ecologica SC Auger Petrus SRL

Training-ul se va desfasura pe parcursul a patru zile, iar ultima zi de curs va fi dedicata unei vizite la o ferma ecologica. Vizita are ca scop familiarizarea cu toate elementele unei ferme ecologice si schimbul de experiente practice cu administratorii fermei si specialisti in domeniul agriculturii ecologice. La finalul cursului, participantii vor primi un certificat de absolvire autorizat de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si recunoscut de Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu certificarea specifica modulului de curs parcurs.

Costul formarii de persoana variaza in functie de modulul ales intre 650 lei (trei zile) si 900 de lei (cinci zile). Costurile sunt scutite de TVA. Pentru inscrieri si informatii suplimentare, ne puteti contacta telefonic la urmatoarele numere de telefon: 031.428.24.44/0733.077.909, sau prin e-mail: ruxandra@cbmanagement.

Persoana de contact: Ruxandra Simion- Coordonator Training

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here