La sase luni de la prealuarea mandatului de guvernator al Deltei Dunarii, pe-de-listul Grigore Baboianu nu se poate lauda cu nimic notabil pentru Rezer-va-tia Biosferei. Daca pentru amenajarea plajei virgine de la Sulina – ceruta de Ele-na Udrea – s-a gasit sprijin politic, pentru reconstructia ecologica a Deltei Dunarii (actiune vitala pentru imbu-na-tatirea starii Rezervatiei), inca se as-teapta ca toti factorii politici sa se puna de acord. Intarzie si investigatiile pentru manarirea de catre Baboianu a unei licitatii de 3 milioane de euro, in 2007.delta dunarii

Nici una dintre problemele grave ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii nu pare sa isi gaseasca rezolvarea in urmatoarea perioada. O spune chiar guvernatorul Grigore Baboianu.

Astfel, programul de reconstructie ecologica (renaturarea terenurilor transformate pe vremea lui Ceausescu din lacuri in loturi pentru agricultura) nu se va urni din loc in mod semnificativ nici anul acesta. Terenurile care ar trebui reinundate sunt in admi-nistrarea Consiliului Judetean Tulcea, iar CJ refuza predarea lor.

Terenurile au fost concesionate pe 49 de ani in perioada 1996-2000, astfel ca in momentul de fata este imposibila preluarea lor de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si redarea lor circuitului natural. Precedentul guvern a incercat incheierea unor protocoale de preluare a terenurilor, dar reprezentantii CJ au ramas fermi pe pozitie.

Nici actuala componenta a Consiliului Judetean (unde PD-L este majoritar, iar PNL are un singur reprezentant) nu este de acord, in fapte, cu cedarea terenurilor. Discutiile de pana acum nu au condus la nici un rezultat, semn ca portocaliii nu sunt dispusi sa renunte la afaceri in favoarea mediului.

Sursa: Jurnalul National

3 COMENTARII

 1. campania pornita impotiva PDL prin Ritzi si Udrea(cine urmeaza?)ne face sa nu mai credem ceea ce se scrie prin presa sau se prezinta la Tv,deci,,mai bine nu scriati acest articol,nu are nici o valoare!
  Am vazut pe Eurosport video cu „Romania the land of choice „si m-a impresionat pana la lacrimi,deci,lasati-i pe oamenii astia sa munceasca si nu va mai opuneti progresului tarii noastre!pe cine supara binele Romaniei?pe Tolontan care a ingropat gimnastica romaneaca si renumele Romanie in lume?mai sunt mult ca el in presa??????????????????????????????ne-am sturat si il vom vota pe Basescu pentru ca i se face aceasta campanie murdara s negativa!chiar daca nu mi-a placut Basescu,il voi vota caci e imposibil ca un singur om sa fie vinovat de toate porcarile Realitatii si Antenelor!ce jurnalisti mediocri care nu cunosc deloc psihologia noastra!!!!!!!!!!!!

 2. Vorbim de lucruri sfinte!
  Delta Dunarii este la discretia salupeor, barcilor cu motor, si a altor mijluace de deplasare, care poluieaza fonic si nu numai. Nimeni nu se opune la acest sistem haotic de a te deplasa in Delata
  Asta, pentru c-am fost acum cateva zile intr-o zona mai putin umblata Bratul SF. GHEORGHE, Lume , lume si iar lume. O insula plina cu gunoie si de indivizi pusi pe jefuit.
  Nimic nu mai e natural. Pasri putine si peste si mai putin. PET-uri cat lumea, betivi si turisti de-a valma pe unde vrei si unde nu vrei sa -i gasesti.
  Nu are nimic comun cu REZERVATIA BIOSFEREI!
  Totul este pe hartie si nimic mai mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here