La sase luni de la prealuarea mandatului de guvernator al Deltei Dunarii, pe-de-listul Grigore Baboianu nu se poate lauda cu nimic notabil pentru Rezer-va-tia Biosferei. Daca pentru amenajarea plajei virgine de la Sulina – ceruta de Ele-na Udrea – s-a gasit sprijin politic, pentru reconstructia ecologica a Deltei Dunarii (actiune vitala pentru imbu-na-tatirea starii Rezervatiei), inca se as-teapta ca toti factorii politici sa se puna de acord. Intarzie si investigatiile pentru manarirea de catre Baboianu a unei licitatii de 3 milioane de euro, in 2007.delta dunarii

Nici una dintre problemele grave ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii nu pare sa isi gaseasca rezolvarea in urmatoarea perioada. O spune chiar guvernatorul Grigore Baboianu.

Astfel, programul de reconstructie ecologica (renaturarea terenurilor transformate pe vremea lui Ceausescu din lacuri in loturi pentru agricultura) nu se va urni din loc in mod semnificativ nici anul acesta. Terenurile care ar trebui reinundate sunt in admi-nistrarea Consiliului Judetean Tulcea, iar CJ refuza predarea lor.

Terenurile au fost concesionate pe 49 de ani in perioada 1996-2000, astfel ca in momentul de fata este imposibila preluarea lor de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si redarea lor circuitului natural. Precedentul guvern a incercat incheierea unor protocoale de preluare a terenurilor, dar reprezentantii CJ au ramas fermi pe pozitie.

Nici actuala componenta a Consiliului Judetean (unde PD-L este majoritar, iar PNL are un singur reprezentant) nu este de acord, in fapte, cu cedarea terenurilor. Discutiile de pana acum nu au condus la nici un rezultat, semn ca portocaliii nu sunt dispusi sa renunte la afaceri in favoarea mediului.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here