Mii de caini abandonati isi duc traiul pe strazile orasului Giurgiu si zilnic alte cateva zeci de patrupede sunt parasite, apreciaza reprezentantii Asociatiei Phoenix.

In ultimii doi ani, asociatia a sterilizat, din fonduri proprii, aproape 1.200 de caini. Prin noua campanie, unica la nivel national, reprezentantii Asociatiei Phoenix din Giurgiu isi propun atat educarea iubitorilor de animale, cat si prevenirea abandonului.

„Constatam cu mahnire ca tot mai multi giurgiuveni aleg sa fuga de responsabilitate si sa-si abandoneze cainii si pisicile pe strazi, cu atat mai mult atunci cand descopera ca sunt gestante”, spune Magdalena Radu, presedintele Asociatiei.

Campania lansata astazi vizeaza cainii si pisicile cu stapan si care nu au valoare chinologica. Pentru stimularea proprietarilor de animale, astfel incat sa-si aduca animalele la castrat, Asociatia Phoenix pentru Protectia Animalelor asigura costul sterilizarii si vaccinarii, iar posesorul patrupedului primeste un pachet cu rechizite (acolo unde exista copiii in familie), alimente sau haine.

Produsele alimentare, rechizitele si imbracamintea au fost stranse prin realizarea unor colecte in randul membrilor si voluntarilor asociatiei, dar si a iubitorilor de animale.

Cei care vor sa-si sterilizeze patrupedul o pot face pe baza cartii de identitate si printr-o programare telefonica. De asemenea, iubitorii de animale pot face donatii pentru aceasta campanie in contul Asociatiei Phoenix pentru Protectia Animalelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here