„Jeleu astral” descoperit intr-o rezervatie naturala, dupa ploaia de stele

"Jeleu astral" descoperit intr-o rezervatie naturala, dupa ploaia de stele
"Jeleu astral" descoperit intr-o rezervatie naturala, dupa ploaia de stele
„Jeleu astral” descoperit intr-o rezervatie naturala, dupa ploaia de stele

Misterioasa mazga de culoare verde a fost descoperita intr-un parc natural din Marea Britanie, de mai multi cercetatori britanici. Potrivit acestora, substanta vascoasa nu seamana cu nicio alta substanta cunoscuta de oameni. Din primele speculatii, bizara compozitie gelatinoasa provine din spatiu.

Cercetatorii nu au putut sa identifice substanta gelatinoasa gasita intr-o rezervatie naturala din Ham Wall, Marea Britanie. Ei au ajuns la concluzia ca ea provine din spatiu. Potrivit traditiilor, o substanta similara, numita „jeleu astral”, apare dupa o ploaie de meteoriti in mai multe locuri din lume.

Angajatii parcului tind sa creada din ce in ce mai mult aceasta poveste, deoarece mazga a fost descoperite la doar trei zile dupa ploaia de meteoriti din orasul rusesc Chelyabinsk. Ei povestesc ca astfel de pete sunt gasite pe iarba, departe de rau si au un diametru de aproximativ zece centimetri.

„Cu toate ca nu stim ce fel de substanta este, substante similare au mai fost descoperite si in trecut. Avem informatii datand din secolul al XIV-lea, atunci cand era cunoscuta drept „mazga de stea” sau „jeleu astral”. Este grozav ca in aceasta perioada inca mai exista mistere. Am citit mai multe articole si acum facem speculatii. Una dintre sugestii este aceea ca nu este nici animal, nici planta. Un alt lucru bizar este faptul ca nu contine ADN, cu toate ca seamana cu ceva care este viu”, a declarat Steve Hughes, una dintre persoanele care investigheaza misterul.

Potrivit autoritatilor, cetatenii sunt informati sa nu atinga bizara descoperire. Chiar mai mult, turistii trebuie sa informeze autoritatile in cazul in care descopera aceasta substanta in natura. Oamenii de stiinta au mai multe teorii privind originea gelului vascos. Ei cred ca poate sa fie o alga numita Nostoc sau ramasitele regurgitate ale unor amfibieni. Cercetarile vor continua pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, scrie rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *