Korodi vrea sa importe un proiect european de instruire a elevilor privind protectia mediului
Korodi vrea sa importe un proiect european de instruire a elevilor privind protectia mediului

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice vrea sa aduca in Romania proiectul Green Pack, al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est (REC), ce are ca scop instruirea copiilor cu varste intre 11 si 15 ani, privind protectia mediului si dezvoltarea durabila.

Attila Korodi s-a intalnit, joi, cu Marta Szigeti Bonifert, directorul executiv al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est (REC).

Intrevederea a avut ca scop prezentarea proiectelor desfasurate de REC la nivel interntional, dar si in Romania, impactul pozitiv adus de implementarea lor, precum si a propunerilor de proiecte care sa poata avea ca partener Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Astfel, un proiect de succes al REC, la nivel international, este pachetul educational multimedia intitulat Green Pack, ce are ca scop instruirea copiilor cu varste intre 11 si 15 ani, in aspecte privind protectia mediului si dezvoltarea durabila. Acest proiect include o varietate larga de materiale informative, precum un manual pentru profesori, o colectie de filme educationale si un CD-ROM interactiv cu informatii vaste privind numeroase teme de mediu si jocuri.

„Cunosc foarte bine acest proiect si dorim ca, prin intermediul finantarii de la Fondul pentru Mediu, sa il putem implementa si in Romania. Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice va sustine realizarea sa astfel incat sa fie disponibil, la nivel national, in scoli, si sa beneficieze de el un numar cat mai mare de elevi si profesori. De asemenea, cu sprijinul nostru proiectul poate fi desfasurat si in Republica Moldova”, a declarat ministrul Attila Korodi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here