La Sebis se lanseaza cel mai mare proiect eco-educativ

Proiectul se numeste „Cresterea constientizarii populatiei de pe Valea Deznei privind protectia mediului”” si beneficiaza de o finatare nerambursabila de peste 40 000 lei din partea Administratiei Fondului pentru Mediu Bucuresti.

Acesta se desfasoara in perioada martie-decembrie 2008 si – dupa cum ne spunea coordonatorul proiectului, prof. Romulus Barbatei, directorul liceului – are ca obiective identificarea principaleler zone poluate si a factorilor de mediu afectati; identificarea celor mai eficiente metode de diminuare a efectelor in ceea ce priveste factorii poluanti descoperiti, prin educarea si constientizarea populatiei din zona respectiva; determinarea populatiei sa depoziteze si sa valorifice deseurile selectiv (biodegradabile, plastice, sticla, hartie), informarea populatiei privind punctele de colectare si valorificare a deseurilor; cresterea gradului de responsabilitate civica fata de mediu in randul populatiei; eliminarea practicilor de folosirea necorespunzatoare a ingrasamintelor chimice si a altor substante fitosanitare.

Intre principalele activitati preconizate a se organiza se numara: Organizarea unor intalniri cu populatia la nivelul localitatilor si diseminarea informatiilor; Realizarea de catre elevi a unor pliante si afise cu continut informativ si educativ in ceea ce priveste protectia mediului; Stabilirea locurilor in care se preteaza montarea unor panouri cu continut educativ privind protectia mediului inclusiv in statiunea Moneasa si amplasarea unor astfel de panouri; Organizarea unei actiuni de curatare si ecologizare a vaii Deznei, in orasul Sebis; Ecologizarea (colectarea deseurilor) vaii pe traseul Sebis – Moneasa prin organizarea unei tabere mobile de 30 persoane, profesori si elevi, care sa parcurga pe jos Valea Deznei si traseele turistice cele mai frecventate din Moneasa si sa realizeze colectarea deseurilor, in special a celor din plastic; Organizarea unei tabere gratuite la Tabara Moneasa, pentru elevii si profesorii voluntari; Realizarea unui videoclip referitor la depozitarea selectiva a deseurilor; Organizarea unui training, la Moneasa, pe tema:”Poluarea si turismul”, etc.

Proiectul a fost lansat la Gr. Sc. ind. Sebis, unde au fost prezentate imaginile de pe Valea Deznei. S-a remarcat, cu acest prilej, implicarea majoritatii dirigintilor si cadrelor didactice din scoala. Pe langa membrii echipei de proiect si-au adus o contributie deosebita prof. Deliman Leontin, prof. Ilies Elisabeta , prof. Alb Stefan, prof. Bud Mihaela, prof. Irimie Marius, prof. Turnea Marius, prof. Alda Livia si toti invatatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *