La Izvorul Muntelui, baraje de gunoaie

  0
  122

  Imaginea deplorabila a lacului i-a lasat muti de uimire pe ecologistii de la Centrul Regional de Ecologie
  gunoaie
  Multi dintre bacauani isi petrec timpul liber in zona lacului Izvorul Muntelui. O excursie de doua zile si aproximativ 20 de kilometri pe lacul Izvorul Muntelui (Bicaz) a reporterilor de la ziarul „Desteptarea de Bacau” a aratat, inca o data, daca mai era nevoie, starea mediului din Romania. Lacul este azi o groapa de gunoi, iar nepasarea autoritatilor se pare ca nu are margini.

  Lacul de acumulare Izvorul Muntelui, cunoscut sub numele de lacul Bicaz, este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe raurile interioare din Romania. El este situat pe cursul superior al raului Bistrita si s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic care poarta acelasi nume: Barajul Izvorul Muntelui. Din acest baraj se alimenteaza centrala hidroelectrica Bicaz-Stejaru, echipata cu sase generatoare.

  Peturi adunate ajung din nou in lac

  Ecologistii de la Centrul Regional de Ecologie (CRE) sunt socati de imaginea deplorabila: „Romania este stat european, cu institutii europene conduse de directori europeni, numiti de politicieni europeni nascuti si crescuti in Romania, care o data la patru ani jura pe Biblie ca vor face totul pentru noi si prea putin pentru ei. Lacul este o groapa de gunoi la propriu.

  Mai mult nu avem ce comenta. Dar suntem curiosi in ce masura Garda Nationala de Mediu si Comisariatul Regional Suceava se implica in rezolvarea problemelor de mediu de la Izvorul Muntelui. Cati agenti economici din zona au fost sanctionati sau daca a fost controlata Directia Apelor pentru modul in care este intretinuta curatenia pe lac?

  Citeste articolul La Izvorul Muntelui, baraje de gunoaie integral in Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here