Lansarea proiectului WISE WEEE Green Environmental Technology
Lansarea proiectului WISE WEEE Green Environmental Technology
Lansarea proiectului WISE WEEE Green Environmental Technology

Miercuri, 29 noiembrie 2014, s-a publicat site-ul wisewee.blogspot.ro, unde veti putea afla totul despre proiectul W.I.S.E. WEEE – Green Environmental Technology, condus si coordonat de Ateliere Fara Frontiere (AFF), si al carui obiectiv este de a intari valoarea adaugata a activitatii de reciclare a AFF pentru DEEE-uri.

Prin intermediul proiectului “W.I.S.E. WEEE – Green Environmental Technology” si cu ajutorul partenerului Norvegian SINTEF, AFF isi doreste sa creasca productivitatea si valoarea activitatilor de reciclare si in acelasi timp sa faciliteze integrarea pe piata muncii a oamenilor dezavantajati social.

AFF va beneficia datorita cresterii valorii fractiilor din DEEE-urile pe care le dezmembreaza si astfel vor putea angaja mai multi oameni dezavantajati, ceea ce le va da perspective de angajare mai bune dupa finalizarea contractului de munca din atelier.

Proiectul contribuie mai departe la imbunatatirea lantului de reciclare din Romania, prevenind exportul fractiilor valoroase in strainatate, fiind posibila tratarea acestora printr-un proces corect pentru extragerea materiei prime valoroase urmarind specificatiile directivelor europene.

Proiectul “W.I.S.E. WEEE – Green Environmental Technology” a fost demarat concret pe 12 Septembrie 2014, printr-o intalnire de lansare, “Kick off meeting”, care a avut loc la sediul Ateliere Fara Frontiere in Bucuresti, Romania. Doi cercetatori din partea SINTEF Materials and Chemistry din Norvegia, parteneri ai proiectului, au participat la intalnire pentru a initia proiectul si pentru a stabili planul de lucru pentru urmatorii doi ani.

Programul este sprijinit de un grant din partea Norvegiei prin mecanismul norvegian de finantare 2009-2014 (Norway Grant), in cadrul programului Inovare Verde in Industria din Romania. Programul Inovare Verde in Industria din Romania este administrat de catre Innovation Norway, o companie publica norvegiana cu sediul in Oslo, detinuta de Ministerul Norvegian al Comertului  si Industriei  si de municipalitatile judetene norvegiene..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here