Lapte de orez ecologic

PRODUSUL ZILEI – Alternativa sanatoasa pentru cei cu intoleranta la lactoza
Laptele de orez bio este un inlocuitor sanatos si „curat” pentru clasicul lapte de vaca. El poate fi consumat fara nici o grija de cei care au alergie la proteinele din lapte sau prezinta intoleranta la lactoza.

Acest produs este 100% organic (ecologic sau bio), ceea ce garanteaza consumatorului ca nu va inghiti pesticide, nitriti, nitrati sau alte chimicale care se regasesc, de obicei, in laptele conventional. De asemenes este 100% vegetal, putand fi folosit si de vegetarieni. Si continutul de grasimi vegetale este foarte scazut, preponderenti fiind acizii grasi mono si polinesaturati – despre care medicii spun ca scad riscul aparitiei cancerului. De asemenea, nu contine zahar, colesterol, glutin si lactoza.

SOLUTIE. Laptele de orez bio este recomandat nu numai celor care vor sa manance curat si sanatos, dar si celor carora consumul de lapte de vaca le face rau. De exemplu, sunt persoane care fac alergie la proteinele laptelui de vaca. Mai exact, sistemul imunitar al acestora nu tolereaza respectivele proteine si, cand „da de ele” in organism, reactioneaza, producand anticorpi impotriva acestora. Urmarea: alergicii se aleg cu eczeme, diaree, astm, inflamarea buzelor si a ochilor, inrosirea pielii, dureri de stomac sau stare de voma. O alta categorie de persoane care nu pot consuma lapte de vaca sunt cei care manifesta intoleranta la lactoza (la zaharul din lapte).

Diferente – Natural versus bio
Mare atentie la ce alimente cumparati. Un aliment pe care scrie ca este 100% natural nu este unul si acelasi lucru cu un aliment ecologic. Care este diferenta? Alimentul natural – sau naturist – provine din agricultura conventionala, in care se folosesc pesticide, antibiotice si alte substante chimice de sinteza, dar la procesarea lui nu se utilizeaza aditivi alimentari de sinteza.

Produsul alimentar ecologic este obtinut din materie prima (ingrediente) provenita din agricultura ecologica, in care nu este permisa utilizarea tehnologiilor de productie poluante, fertilizantilor, organismelor modificate genetic si nici iradierea plantelor. De asemenea, la prepararea unui aliment ecologic este interzisa folosirea aditivilor chimici de sinteza. Produse ecologice sunt numai acelea care au un certificat de calitate si poarta pe ambalaj sigla unui organism de certificare acreditat.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *