Lectie de ecologie predata unor elevi baimareni pe santierul Parcului Public Central

Lectie de ecologie predata unor elevi baimareni pe santierul Parcului Public Central

Lectie de ecologie predata unor elevi baimareni pe santierul Parcului Public Central

Zeci de elevi au participat astazi, 11 aprilie, la o lectie deschisa de ecologie pe locul unde va fi amenajat viitorul Parc Public Central al municipiului Baia Mare. Elevii au aflat care vor fi principalele atractii ale acestui parc, dar si importanta lui in comunitatea baimareana si au marturisit ca si-ar dori sa se implice si ei in reabilitarea acestei zone si sa fie voluntari pe perioada vacantei de vara.

Primarul Catalin Chereches le-a vorbit tinerilor despre impactul acestei investitii si despre toate componentele pe care le va avea viitorul Parc Central. Edilul a subliniat si efectul estetic al acestui obiectiv care va schimba in bine zona unde va fi amplasat.

„Pentru noi, pentru municipiul Baia Mare este un proiect foarte important, deoarece genereaza un spatiu public de mari dimensiuni, important pentru cateva dintre cartierele care se intersecteaza aici. Era o zona degradata, dupa cum voi stiti, pe care o vom transforma intr-un parc cu foarte multe dotari, de la locuri de joaca, teren de sport, pavilion expozitional care va gazdui colectia de cactusi Vida Geza, labirint verde, alei si alte zone verzi. Eu cred ca lucrul acesta va innobila aceasta zona si va da cartierelor o alta imagine”, a declarat primarul Catalin Chereches.

Ana Moldovan, inspectorul scolar general, a evidentiat impactul pe care il va avea asupra comunitatii reabilitarea acestei zone si a precizat ca toti cei implicate in sistemul de invatamant, de le elevi si pana la parinti, isi doresc sa se implice active in realizarea acestui proiect.


„Este vorba despre un proiect benefic pentru Baia Mare, cu finantare europeana si cu sprijinul direct al primarului Catalin Chereches si al Consiliului Local, care se refera la amenajarea Parcului Public Central. Sigur ca un asemenea demers ne intereseaza, toti cei din sistemul educational, elevi, profesori si parinti, vrem sa fim parte a acestui proiect de generos, de aceea sunt atatia elevi aici si vrem sa combinam partea tehnica, practica, de constructie a parcului, cu o componenta educationala, in care copiii sa beneficieze de altfel de ore de educatie ecologica, aplicata la fata locului”, a declarat Ana Moldovan.

Reprezentantii Serviciului Public Ambient Urban (SPAU) le-au explicat tinerilor ce va cuprinde viitorul Parc Public Central si care vor fi principalele atractii ale acestei zone. Constructia parcului se estimeaza ca va fi finalizata la jumatatea anului viitor.

„Acest parc va avea toate elementele necesare unui parc modern. Va avea o expozitie de flori anuale, bienale, perene, plante medicinale, plante bulboase, deci va cuprinde specii pentru toate sezoanele. Parcul va avea si un labirint, format dintr-un gard viu de tuia, care va fi unic pentru Baia Mare si Romania, va avea fantana arteziana, loc de joaca, dar si un centru expozitional pentru cactusi”, a declarat Ovidiu Blezu, sef sector zone verzi din cadrul SPAU Baia Mare.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului „Protejeaza natura pentru viata”, initiat de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerului Mediului si a coincis cu ultima zi din saptamana de Scoala Altfel.12 Apr 2014 - Sursa: eMaramuresArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016