Lectii de alimentatie sanatoasa pentru elevii din Baia Mare, in fermele ecologice din Lapusel

Lectii de alimentatie sanatoasa pentru elevii din Baia Mare, in fermele ecologice din Lapusel

In preambulul zilei de 1 Iunie, producatorii traditionali si ecologisti din judet au lansat un proiect impreuna cu scoala Nicolae Iorga din Baia Mare in vederea educatiei pentru o alimentatie sanatoasa si pentru protejarea naturii. Ca urmare a acestui demers, chiar de Ziua Copilului, in localitatea Lapusel va fi organizat un curs in aler liber, la una dintre fermele ecologice existente in judet.

Inginerul Ioan Tataran, cel care este presedinte al Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures si care va fi gazda evenimentului, a aratat ca se intentioneaza extinderea acestui proiect si la nivelul altor institutii de invatamant din municipiul maramuresean.

„Este foarte important sa stim cum sa ne alegem mancarea si cum sa ii controlam povenienta”, a aratat Tataran, subliniind ca aceste lectii de alimentatie vin in contextul in care numarul obezilor din Romania si repectiv din Maramures creste de la un an la altul, la fel ca incidenta bolilor cauzate de mancarea improprie, grasa si plina de E-uri.

„Luni dimineata, la ferma nostra din Lapusel vor fi 60 de elevi de scoala generala, dar suntem in discutii si cu cei de la colegiul Vasile Lucaciu pentru un program similar. Actiunea va incepe la ora 9.00 si va fi urmata de degustari si de un tur, pentru a se vedea cum cresc sanatos animalele si care e diferenta dintre un pui ingrasat fortat si taiat la 35 de zile, cum se practica, respectiv unul care are la dispozitie spatiu de miscare si care se hraneste la randul lui cu produse eco”, a mai mentionat Tataran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *