Legile care combat ploaia acida accelereaza topirea Oceanului Arctic, potrivit NASA

Ultimele cercetari realizate de NASA sugereaza ca legile create sa conserve medicul inconjurator cauzeaza, de fapt, foarte multe pagube, potrivit Daily Mail.
ploi acide
Legislatia legata de imbunatatirea calitatii aerului si reducerea ploii acide a afectat Oceanul Arctic, au declarat specialistii NASA. Potrivit acestora, jumatate din suprafata Oceanului s-a topit in ultimii 30 de ani.

Climatologul Drew Shindell de la Institutul de Studii Spatiale din New York a descoperit ca reducerea aerosolilor, pentru a imbunatati calitatea aerului, a determinat cresterea temperaturii.

Legile implementate in SUA si tarile europene in ultimii 30 de ani a redus limitele de emisii de sulfati pentru a „raci” atmosfera. Aceasta descoperire zdruncina teoria potrivit careia emisiile care produc efectul de sera, in mod deosebit, dioxidul de carbon, sunt obiectivul principal al luptei de salvare a climei planetei.

„Tendinta este sa consideram ca aerosolii nu au un impact puternic asupra mediului, insa nu este deloc asa. Daca vrem sa oprim topirea Oceanul Arctic in urmatorii ani, trebuie sa tinem cont si de impactul arosolilor asupra climei, care sunt la fel de periculosi ca si efectul de sera”, a spus Shindell.

Temperatura din jurul Oceanului Arctoc a inceput sa creasca cu 1,5 grade Celsius inca din anii ’70 si cu 0.35 grade Celsius in Oceanul Antractic, unde aerosolii joaca un rol mai putin semnificativ, potrivit NASA.

Shindell a spus ca aceasta descoperire este valabila, explicand ca aerosolii raspanditi in regiunile industriale din nordul Americii si Europa, s-au localizat in zona Oceanului Arctic.
Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *