Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Actorul american Leonardo DiCaprio a anuntat ca va dona suma de 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste care militeaza pentru eliminarea dependentei omenirii de energia furnizata de carbune, petrol si gaze naturale, informeaza contactmusic.com.

Starul hollywoodian, prezent la o reuniune organizata de Forumul Economic Mondial, marti seara, in orasul elvetian Davos, a primit din partea organizatorilor un premiu special – Crystal Award – pentru implicarea sa deosebita in promovarea ecologiei. Cu ocazia ceremoniei de inmanare a acestui premiu, in timpul discursului sau de acceptare a trofeului, Leonardo DiCaprio a anuntat ca va face in viitorul apropiat o donatie 15 milioane de dolari.

„Pur si simplu, nu putem sa permitem lacomiei marilor corporatii din industria carbunelui, petrolului si gazelor naturale sa decida viitorul omenirii”, a declarat actorul american.

„Aceste entitati, care au un interes financiar in mentinerea acestui sistem distructiv, au negat si chiar au musamalizat dovezile referitoare la fenomenul de incalzire globala. Destul e destul. Stim cu totii mai bine cum stau treburile. Lumea intreaga stie mai bine. Istoria va plasa vina pentru aceasta devastare a planetei direct pe ei”.

„Planeta noastra nu poate fi salvata decat daca lasam combustibilii fosili in pamant, acolo unde le este locul. In urma cu 20 de ani, consideram ca aceasta problema este o dependenta. Astazi, detinem mijloacele necesare pentru a pune capat acestei dependete”, a declarat DiCaprio.


Fundatia actorului Leonardo DiCaprio a facut o donatie de 15 milioane de dolari – tot in beneficiul unor organizatii ecologiste – si in vara anului 2015.

PUBLICITATE

Actorul Leonardo DiCaprio este de foarte multi ani un sustinator infocat al cauzei ecologiste si a participat, in septembrie 2015, la o reuniune organizata de peste 400 de institutii si 2.000 de persoane private, care, potrivit unui studiu recent, dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari, cu scopul de a sprijini o initiativa ce vizeaza renuntarea la combustibilii fosili, scrie MEDIAFAX.

Starul american, in varsta de 41 de ani, a infiintat Leonardo DiCaprio Foundation in 1998 si a facut donatii de multe milioane de dolari, de-a lungul anilor, unor fundatii care militeaza pentru conservarea mediului inconjurator si a animalelor salbatice.

Leonardo DiCaprio este mesager al pacii pentru clima din partea Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), din 2014. Fundatia Leonardo DiCaprio are misiunea de a proteja ultimele locuri cu adevarat salbatice de pe Terra si de a construi o relatie mai armonioasa intre umanitate si lumea naturala in generala, potrivit unei declaratii a Natiunilor Unite. Fundatia lui DiCaprio a contribuit financiar la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefantilor din salbaticie si a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.21 Ian 2016 - Sursa: 9amArticole recente:
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Protectia Mediului
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
Stop Abandonului
ONG
16 februarie 2016
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016