Locuitorii din China, cea mai poluata tara din lume, se oxigeneaza cu aer de munte sigilat in pungi

0
45
Locuitorii din China, cea mai poluata tara din lume, se oxigeneaza cu aer de munte sigilat in pungi
Locuitorii din China, cea mai poluata tara din lume, se oxigeneaza cu aer de munte sigilat in pungi

Locuitorii din orasul Zhenghzou, capitala provinciei chineze Henan, au starnit interes in toata lumea dupa ce mass-media au raspandit fotografiile lor asezati in linie, asteptand linistiti pentru a avea ocazia sa inspire cateva guri de oxigen din pungi sigilate.

Unele dintre cele mai impresionabile imagini au fost acelea ale parintilor si ale bunicilor care ii ajutau pe cei mici sa-si puna mastile de oxigen, protejandu-i pentru cateva momente de aerul nesanatos al orasului.

Zhengzhou este unul dintre cele mai poluate orase din China, fiind clasat pe locul al zecelea in lista organizatiei Greenpeace a celor mai poluate orase din tara, pentru anul 2013. Saptamana trecuta, Indicele Calitatii Aerului (ICA) din Zhengzhou inregistra o valoare de 157 de puncte, in timp ce pana si Beijingul prezenta un ICA de 55 de puncte. Capitala chineza a avut parte, totusi, de propria reclama negativa, inregistrarile din ianuarie demonstrand ca ICA din Beijing depasise orice parametri normali atingand 755 de puncte.

Evenimentul, pus in scena la finalul lunii martie, face parte atat dintr-o campanie de marketing a Laojun Mountain Natural Reserve Development Co., cat si dintr-o campanie de constientizare, noteaza CNN.

Compania a adus in Zhengzou 2000 de cutii si 40 de pungi cu aer de pe Muntele Laojun, provincia Henan. „O echipa de filmare a venit pe muntele Laojun pentru a testa aerul si a descoperit este incredibil de bun, iar noi am avut ideea acestei actiuni pentru a promova turismul in regiune”, a declarat Khurram Zhang, angajat al companiei. Muntele Laojun a fost declarat rezervatie naturala in 1997 si se afla la 120 kilometri departare de cel mai apropiat oras.

Cele 2.000 de cutii cu oxigen „au fost oferite oamenilor in mai multe locuri, ca parte a unei campanii de marketing. Totul s-a consumat in 20 de minute”, a precizat Zhang. Acesta a dat asigurari ca vor mai organiza astfel de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here