Lovitura puternica pentru mafia padurilor girata de controversatul judecator Toader

Lovitur? puternic? pentru mafia p?durilor girat? de controversatul judec?tor Toader / Pretinsul urma? al lui Preda Buzescu, l?sat cu buza umflat?
Lovitura puternica pentru mafia padurilor girata de controversatul judecator Toader / Pretinsul urmas al lui Preda Buzescu, lasat cu buza umflata
Lovitura puternica pentru mafia padurilor girata de controversatul judecator Toader / Pretinsul urmas al lui Preda Buzescu, lasat cu buza umflata

Buzaul isi recupereaza fondul forestier de la mafia padurilor ! Dupa ce, saptamana trecuta, fostul prefect de Buzau Paul Beganu a ajuns in arest preventiv

impreuna cu alti trei inculpati in dosarul deschis de DNA Ploiesti pentru retrocedarea ilegala a peste 5.000 de hectare de teren forestier la Gura Teghii, autoritatile silvice buzoiene au reusit sa castige o mare batalie impotriva impostorilor.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a reusit sa recupereze in justitie o suprafata de padure solicitata ilegal din judetul Buzau, de 63.757 de hectare, aceasta intrand in proprietatea statului roman, a anuntat, joi, Romsilva.
„In data de 18 noiembrie 2014, Romsilva a repurtat un nou succes in apararea fondului forestier proprietate publica a statului, impiedicand in justitie retrocedarea ilegala a 63.757 ha padure in judetul Buzau. Dupa ce solicitarea d-lui Nastase I. Teodor, de retrocedare a unei suprafete de padure, a fost respinsa de Comisia Judeteana pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor Buzau, Judecatoria Patarlagele a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 63.757 ha teren forestier, sentinta data in baza unor ­do­cumente din anul 1912 si,
respectiv, din anul 1915. Parte din aceasta suprafata de padure a fost retrocedata si Obstilor Mosnenilor Buzoieni si Academiei Romane“, anunta Romsilva.

Recursul formulat de Directia Silvica Buzau s-a judecat la Tribunalul Salaj, dupa aprobarea stramutarii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si, prin decizia pronuntata, a fost admis recursul in favoarea statului roman. Pe 29 iunie 2012, Nastase I. Teodor si SC Expres Invest SRL — intervenienta in interes propriu — au depus la Tribunalul Buzau o cerere de revendicare a suprafetei de 63.757 ha teren forestier in judetul Buzau, parati fiind statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, si Regia Nationala a Padurilor — Romsilva.

„In iunie 2013, RNP — Romsilva a solicitat stramutarea dosarului, pe motive de banuiala legitima, solicitare aprobata de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru Tribunalul Valcea. Acesta a respins cererea reclamantilor prin sentinta nr. 1558/ 05.12.2013. Apelul reclaman­tilor impotriva acestei sentinte a fost respins si de catre Curtea de Apel Pitesti, prin Decizia 323/21.05.2014. Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat recursul reclamantilor impotriva Deciziei Curtii de Apel Pitesti si, prin Decizia nr. 3191/18.11.2014, l-a respins. Astfel, cele 63.757 ha padure au ramas in proprietatea statului roman“, precizeza reprezentantii Romsilva.

Teodor Nastase, buzoianul care pretinde ca este descendent din neamul lui Preda Buzescu si care a castigat in instanta mai bine de jumatate din padurile Buzaului, a fost contestat ani la rand, fiind banuit ca a mituit instanta de la Judecatoria Patarlagele care a judecat dosarul. Este vorba chiar despre judecatorul Neculae Toader, cel care se afla sub control judiciar, fiind banuit ca a primit mita 225.000 euro in ,,cazul Beganu“. Cei care spun ca nu avea dreptul sa castige acest proces sunt proprietarii de paduri din zona, constituiti de secole in mai multe obsti. Mai mult decat atat, cunoscutii spun despre el ca ar avea probleme psihice si ca a pierdut contactul cu realitatea. Teodor Nastase, un inginer din Rusetu, a crezut ca a dat lovitura cand a determinat justitia sa ii atribuie nu mai putin de 63.000 de hectare de teren impadurit, adica mai bine de jumatate din suprafata impadurita a judetului Buzau. Acesta a convins instanta ca este singurul mostenitor al unei suprafete de 63 de mii de hectare de padure, care inglobeaza proprietatile actuale a peste o mie de persoane si institutii. Decizia instantei a creat tensiuni in randul proprietarilor de paduri care l-au contestat.
Un hrisov din 1723 pentru 154.000 ha

Nastase, care se crede descendent al fratilor Buzesti, a cerut sa i se retrocedeze peste 150.000 de hectare de padure. Dosarul cantareste 20 de kilograme, si are 1.800 de pagini, numai pentru citirea dosarului magistratii avand nevoie de minimum 30 de ore. Fila cu fila, cazul cuprinde noua dosare in care s-au adunat probe, marturii si expertize topo­grafice. In total, judeca­torii trebuie sa parcurga 1.823 de pagini. Din 2006 pana in 2009, cazul a fost instrumentat la Judecatoria Patarlagele, fiind trimis apoi la Tribunalul din Buzau. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa stramute dosarul la Zalau, dorindu-se ca prin stramutarea lui acolo, sa ­eli­mine orice urma de subiectivitate cu privire la justetea deciziei finale.
Teodor Nastase, un mostenitor al fratilor Buzesti, a solicitat, pe baza unui hrisov emis la 1723 de domnitorul Nicolae Mavrocordat, retrocedarea a numai putin de 154.000 de hectare de padure. In cele din urma, urmasul ilustrilor boieri munteni a primit 63.000 de hectare, dar in mai multe comune, Directia Silvica si asociatii de proprietari au facut recurs la hotararea emisa de Judecatoria Patarlagele.

In acest an, Romsilva a reusit sa recupereze in instanta inca 10.000 de hectare de padure retrocedate abuziv, insa pe rol mai exista alte 400.000 de hectare de padure, potrivit informatiilor furnizate recent de directorul general al regiei, Adam Craciunescu.

Regia mai are pe rolul instantelor de judecata si alte procese grele pentru suprafete mari de padure, de circa 400.000 de hectare, din care o suprafata considerabila, de aproape 167.000 de hectare, se regaseste in judetul Suceava.
RNP-Romsilva admi­nistreaza 3.245.494 hectare de padure aflata in proprietatea statului cu circa 17.500 de angajati, asigurand servicii silvice pentru o suprafata de 1.123.378 hectare fond forestier proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale sau privata a proprietarilor privati.

Fratii Buzesti (Radu, Preda si Stroe Buzescu) sunt cei trei boieri ai lui Mihai Viteazu care, la Vidin, in septembrie 1598, au salvat viata domnitorului care a reusit, doi ani mai tarziu, sa uneasca pentru prima data provinciile romanesti. Pe timpul domniei lui Mihai Viteazu, cei trei au ocupat functii importante in Dregatoria Domneasca. Preda, cel mai mare dintre frati, era mare Ban al Craiovei. El carmuia intreaga tara cat timp domnitorul era plecat in campaniile militare. Radu, fratele mijlociu, era clucer, dregatorul care se ocupa cu aprovizionarea curtii domnesti. El mai fusese in 1575 vel postelnic, ocupandu-se de camera de dormit a domnului si organizand audientele. In a doua domnie a lui Mihnea Turcitu, a fost numit spatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *