Lucia Varga: „Din 31 ianuarie se suspenda autorizarea microhidrocentralelor in ariile protejate”

0
13
Lucia Varga: "Din 31 ianuarie se suspenda autorizarea microhidrocentralelor in ariile protejate"
Lucia Varga: „Din 31 ianuarie se suspenda autorizarea microhidrocentralelor in ariile protejate”

Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape si Paduri a semnat, marti, un protocol cu WWF(World Wide Fund for Nature) Romania, prin care s-a angajat sa suspende de la 31 ianuarie autorizarea microhidrocentralelor in ariile protejate si sa fie elaborata o lege pentru desemnarea zonelor unde aceste investitii nu pot fi realizate, potrivit unor surse din presa care citeaza un comunicat.
Prin protocolul semnat marti, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura condus de Lucia Varga si WWF Romania vor colabora pentru a dezvolta acest mecanism de pre-planificare.

„Partile semnatare convin sa colaboreze in vederea intreprinderii tuturor masurilor necesare pentru definirea, identificarea, cartarea si protectia zonelor de excludere, precum si a zonelor nefavorabile si mai putin favorabile pentru amplasarea de amenajari hidroenergetice, in conformitate cu legislatia nationala si angajamentele internationale ale Romaniei”, se arata in document.
Totodata, este prevazuta suspendarea procesului de avizare/autorizare de amenajari hidroenergetice in ariile protejate pana la indeplinirea obiectivelor protocolului. Suspendarea autorizarii va fi dispusa pana la 31 ianuarie 2014.

Tot pana la 31 ianuarie, Lucia Varga trebuie sa desemneze printr-un ordin de ministru zonele de excludere (corpuri de apa situate in arii naturale protejate si corpuri de apa avand stare ecologica buna si foarte buna).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here