Magazin de produse traditionale si ecologice, deschis in Bucuresti

Magazin de produse traditionale si ecologice, deschis in Bucuresti

Bucurestenii incearca tot mai mult sa evite E-urile si sa puna in farfurie mancare ecologica. Sa prepari o cina fara aditivi alimentari este o adevarata aventura, intrucat produsele eco sunt greu de gasit, iar de multe ori sunt organice doar pe eticheta.

Vineri, s-a deschis primul magazin de produse traditionale si organice al Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures din Bucuresti.

Bacania este la indemana celor care isi fac cumparaturile la Hala Floreasca, fiind situata vizavi de piata. Printre sortimentele pe care le recomanda Felix Tataranu, unul dintre cei treiproducatori din Maramures care isi vand produsele aici este carnea de mangalita, care are o cantitate redusa de colesterol si consta din 70% acizi grasi nesaturati. De asemenea, clientii gasesc aici pui ecologici si paine de malai ecologica.

„Magazinul era o necesitate, intrucat la targurile de produse traditionale se infiltreaza multe produse false, comerciantii cumpara produse conventionale din supermarket si sustin la targ ca sunt naturale. In plus, este o cerere mare, bucurestenii sunt doritori de produse adevarate”, spune Felix Tataranu care se asteapta la numerosi clienti. O parte dintre produsele din magazin sunt ecologice, iar restul sunt traditionale, realizate dupa retete stramosesti din Maramures, dar toate produsele sunt fara aditivi alimentari.

Daca ezita cineva sa intre in magazin de teama preturilor, Felix Tataranu ne spune ca e doar o prejudecata ca produsele ecologice sunt mai scumpe decat cele conventionale. „Nu e mai scumpa neaparat, daca facem un calcul. Dintr-un kilogram de cotlet eu fac 700-800 de grame, ei fac 1.400 – 1.500 de grame, pentru ca baga inlocuitori, deci care-i mai scump? E vorba de sanatatea omului, pana la urma”, spune acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *