Magia cerealelor

Petras Bio este primul procesator de paste fainoase si cereale integrale ecologice din Romania.

Localizata in Deva, fabrica Petras Bio lucreaza in parteneriat cu doua ferme care produc cereale ecologice si cu o moara, de asemenea eco. „Am inceput in 2006, pentru ca am dorit sa prelucrez pentru Romania cel putin o parte din cantitatile foarte mari de cereale ecologice care sint exportate. Petras Bio vine din iubirea noastra pentru pamint, ce-reale si oameni. Nu ne imaginam sa lucram altfel decit certificat ecolo-gic, pentru ca ne dorim produse adevarate si sanatoase”, spune Ma-rius Gabor, administratorul firmei.

OFERTE.
Petras Bio produce mai multe tipuri de paste fainoase eco–logice – tagliatelle, melci si spira-le – atit din faina integrala de griu comun, cit si din faina integrala de griu spelta. Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul griului co-mun si, spre deosebire de acesta, este mult mai bogata in fibre, vitamine, acizi grasi esentiali si minera-le. Tagliatellele sint fabricate prin la–mi-nare si nu prin extrudare (presare), pastrindu-se astfel structura fi-brei si neincalzindu-se aluatul, si sint uscate la temperaturi joase. De ase–menea, producatorul din Deva are in oferta si fulgi de griu, de secara si musli. Fulgii eco de griu si de secara sint obtinuti prin aburirea, la-mi-na–rea si uscarea boabelor de griu, res-pectiv de secara. Tratamentul termic blind la care au fost supuse boabele le face mai usor digerabile, iar fo-lo-sirea boabelor intregi duce la pas-trarea in-tegrala a componentelor si substantelor nutritive din acestea. Pe linga produsele procesate, Petras Bio scoate pe piata si „ar-pa-ca-suri” eco: griu integral, spelta integral si se-cara integrala cu mare putere de in-coltire. Toate aceste produse sint gus-toase, dar si foarte sanatoase, fiind facute din cereale si fainuri in-te-grale, care pastreaza toate „compo-nen-tele”” boabelor si substantele be-ne-f-ice din acestea. Inlocuirea cer-e-a-le-lor rafinate cu cereale integrale este o modalitate simpla si importan-ta de mentinere a unui nivel sanatos al glicemiei si al insulinei, redu-cindu-se astfel riscul imbolnavirii de diabet, dar si de protajare a sistemului circulator si de reducere a riscului apa-ritiei bolilor cardiace.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *