Reducerea consumului de alimente cu 40% extinde viata unui om cu aproximativ 20 de ani

0
97
Reducerea consumului de alimente cu 40% extinde viata unui om cu aproximativ 20 de ani

Cercetatorii de la institutul Health Ageing de la University College London lucreaza la un tratament care, spera acestia, va combate ”boala” imbatranirii. Oamenii de stiinta considera ca reducerea consumului de alimente cu 40% extinde viata unui om cu aproximativ 20 de ani.

Intarzie imbatranirea cu 20 de ani prin reducerea cantitatii de alimente consumate / Sursa foto: phombo.com

Studiul cercetatorilor urmareste modul in care genetica si stilul de viata pot fi adaptate pentru a reduce efectele imbatranirii, respectiv pentru a adauga ani, chiar decenii, vietii unui om.

Bolile legate de varsta, cum ar fi cele cardiovasculare si cancer, pot fi combatute prin sustinerea acestei metode, considera cercetatorii.

Ancheta demarata de catre oamenii de stiinta se concentreaza asupra modului in care viata unui sobolan poate fi marita cu aproximativ 30% doar prin reducerea aportului de alimente.

Daca se reduce dieta unui sobolan cu 40%, acesta va trai cu 20 sau 30% mai mult. Deci ar fi vorba de 20 de ani de viata umana. Acest lucru a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar si pe labradori“, a explicat coordonatorul-sef al studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here