Mancam bulion fara rosii!

0
93
Mancam bulion fara rosii!
Mancam bulion fara rosii!

Asta au descoperit comisarii de la Protectia Consumatorului in urma mai multor controale. O pasta de tomate ar trebui sa contina cel putin 24 la suta de substanta uscata solubila. Este minimul admis de lege. In realitate insa, producatorii respecta legea doar pe eticheta, scrie observator.tv.

Pasta de tomate nu e nici pe departe ce ar trebui sa fie. Iar producatorii nu se sfiesc sa scrie asta pe eticheta: Continut de rosii 24% – minimul admis de lege. In realitate insa, procentul este si mai mic.

Adica borcanul de pasta de tomate nu contine nici macar un sfert rosii. Este un amestec de coloranti, conservanti si arome care sa pacaleasca ochiul si sa modifice putin gustul mancarii. Oricat s-ar uita la borcan, la eticheta sau la ingrediente, romanii nu stiu ce cumpara.

Ca sa evite tertipurile producatorilor, gospodinele fac bulion de casa. Sunt absolut convinse ca ce pun la borcan e bun si pentru sanatate si pentru mancare.

Producatorii care au fost prinsi ca nu respecta eticheta si se zgarces la rosii au primit 20 de mii de lei amenda. Si nu mai au voie o perioada sa-si vanda produsele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here