Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane

    Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane
    Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane
    Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane

    Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau organizeaza, pana pe 11 noiembrie, inclusiv, un ciclu de manifestari dedicate Zilei Internationale a Zonelor Umede, celebrata in fiecare an pe 8 noiembrie. Este vorba de o serie de seminarii educative in unitati scolare din municipiul Bacau (Scoala Spiru Haret, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron, Scoala nr. 10).

    Au fost si vor continua a fi prezentate informatii despre evolutia in timp a urbanizarii, impactul aglomerarilor umane asupra mediului si va fi organizat un concurs interactiv despre planificarea si proiectarea unui oras „ECO”.

    Evenimentul este cunoscut si sub numele de Ziua Mondiala de Planificare a Oraselor si se desfasoara, incepand cu anul 1949, in 30 tari de pe patru continente. Initiatorul a fost profesorul Universitatii din Buenos Aires, Carlos Maria della Paolera, care a urmarit scopul de a informa persoanele intersate si publicul larg despre planificarea oraselor fara a afecta mediul inconjurator.

    Urbanizarea nu este un fenomen nou si nici un produs al perioadei recente, ea a schimbat fata lumii si a adus modificari in viata si mentalitatea oamenilor. Cresterea populatiei globale duce la provocari colosale, precum lipsa locuintelor, infrastructura inadecvata, congestie si o calitate scazuta a vietii in mediul urban.

    „In aceasta zi, cetatenii, inclusiv autoritatile, trebuie sa constientizeze impactul pozitiv al planificarii urbane in contextul dezvoltarii durabile. Trebuie, de asemenea, evidentiate persoanele care s-au implicat in planificarea urbana dar si proiectele si planurile care au dat un sens comunitatii si care ne fac mandri ca apartinem orasului in care traim. Pentru a evita ca omenirea sa intre intr-o faza de declin, oamenii secolului XXI trebuie sa faca din dezvoltarea durabila o obligatie esentiala a fiecaruia. Dar sa fim optimisti si sa speram ca omul va gasi cheia pentru reconcilierea cu mediul, incepand printr-o urbanizare facuta mai precaut, pe temeiuri mai apropiate taramului protectiei mediului”.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *