Margaret Dorfman – boluri organice

Constientizarea problemele legate de mediul inconjurator, la nivel international, a antrenat in lupta pentru mediul prietenos  si comunitatea artistilor. Unii dintre acestia si-au dedicat puterea creativa societatii civile, cu scopul de a gasi alternative ecologice unui stil de viata poluant si destructiv.

Una dintre aceste solutii alternative gasite de un artist, Margaret Dorfman, face subiectul articolului de fata.
Artista activeaza in domeniul designului interior si este semnatara unei colectii de obiecte realizate exclusiv din produse organice tratate (fructe si legume). Materia prima este supusa unor procese de presare si de uscare in foite translucide de pregament, in urma carora vor rezulta niste felii subtiri si frumos colorate. Aceste felii din fructe si legume tratate vor servi la relizarea obiectelor finite, in forma de cupa. Intregul proces de fabricare a acestor boluri vegetariene dureaza aproximativ 10 zile. Margaret Dorfman foloseste pentru acesta colectie zeci de tipuri diferite de fructe si de legume. Obiectele, de o frumusete delicata dar si fragila, au instructiuni de conservare precise : ele trebuie ferite de umiditate si de actiunea directa a razelor solare.
Bol organic realizat din pepene rosu
Luminozitatea si designul acestor obiecte sunt spectaculoase si unice.
Margaret Dorfman a intrat pentru prima oara in constiinta publicului consumator prin folosirea coajei de ou in vederea realizarii unor coliere si a ghindei, pentru confectionarea nasturilor. De-a lungul timpului, artista a realizat numeroase obiecte ecologice, printre care si bratarile organice, relizate prin aplicarea aceluiasi procedeu prin care au fost realizate si bolurile vegetariene.
In prezent, activitatea artistei Margaret Dorfman (licentiata in lingvistica si antropologie) este dedicata in exclusivitate manufacturarii acestor obiecte ecologice de arta in studioul sau din Oakland, California.
In ultimii ani, arta ecologica se bucura de un interes semnificativ si in Europa. Industria obiectelor de arta ecologica aduce profituri semnificative artistilor indrazneti. In Romania insa, arta ecologica nu este, din pacate, o prezenta semnificativa in spatiul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *