Margarina Linco are unt doar in reclama

Linco cu unt proaspat este o pacaleala. Reclama tv ne arata un copil innebunit dupa aceasta grasime sintetica, in gura caruia este pus un sfat: „Nu mai trebuie unt, ca are Linco!”. Chiar unt proaspat.
margarina linco
Numai ca realitatea este cu totul alta. In primul rand, din cauza faptului ca este o grasime modificata din punct de vedere chimic prin interesterificare, Linco nu este recomandat copiilor, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Untul este prezent intr-o cantitate atat de mica, 0,5%, incat nu are nici o valoare. De fapt, in afara de apa, produsul este realizat numai din ingrediente care ar putea afecta sanatatea consumatorilor, fiind total dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Cantitatea mare de lipide face ca aceasta margarina sa nu fie indicata pentru consum persoanelor cu afectiuni hepatice, cardiovasculare, celor cu hiperuricemie, dar nici diabeticilor. Mai mult, cantitatea mare de sare din produs il contraindica si celor cu afectiuni renale si persoanelor care sufera de celulita. Un adult nu trebuie sa consume mai mult de 6 g de sare zilnic.


Efectele aditivilor
In compozitia margarinei Linco cu unt proaspat intra si aditivi alimentari care pot interfera cu buna functionare a organismului. Acidul sorbic E200 este unul dintre ele, pentru ca poate provoca iritatii dermice, alergii si distruge vitamina B12. Doza zilnica admisa este de 25 mg/kg corp. Persoanele care fumeaza ar trebui sa evite consumul de betacaroten E160, pentru ca duce la aparitia cancerului pulmonar, mai ales in cazul celor care sunt predispusi la aceasta maladie. Valoarea energetica a produsului este foarte mare, de aceea trebuie evitat de persoanele supraponderale si obeze. Luat in asamblu si privit din prisma interactiunii dintre ingrediente, produsul nu este recomandat nici femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu status proinflamator sistemic, celor cu afectiuni dermatologice, pulmonare, stomatologice, alergicilor, celor cu maladii cerebrovasculare.

Ingrediente:
apa, uleiuri rafinate si grasimi vegetale interesterificate, unt (0,5%), sare (0,5%), emulsificatori (mono si digliceride ale acizilor grasi-E471), aroma, conservant (acid sorbic-E200), acidifiant (acid citric-E330), colorant (betacaroten-E160), vitamine (A, D3). Valori nutritionale/ 100 g: valoare energetic 1480 g/360kcal, lipide 40 g, proteine 0 g, glucide 0 g. Margarina cu continut scazut de grasime. Contine 40% grasime.

Sursa: Jurnalul National



4 Oct 2008 -



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016