Margarina Linco are unt doar in reclama

Linco cu unt proaspat este o pacaleala. Reclama tv ne arata un copil innebunit dupa aceasta grasime sintetica, in gura caruia este pus un sfat: „Nu mai trebuie unt, ca are Linco!”. Chiar unt proaspat.
margarina linco
Numai ca realitatea este cu totul alta. In primul rand, din cauza faptului ca este o grasime modificata din punct de vedere chimic prin interesterificare, Linco nu este recomandat copiilor, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Untul este prezent intr-o cantitate atat de mica, 0,5%, incat nu are nici o valoare. De fapt, in afara de apa, produsul este realizat numai din ingrediente care ar putea afecta sanatatea consumatorilor, fiind total dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Cantitatea mare de lipide face ca aceasta margarina sa nu fie indicata pentru consum persoanelor cu afectiuni hepatice, cardiovasculare, celor cu hiperuricemie, dar nici diabeticilor. Mai mult, cantitatea mare de sare din produs il contraindica si celor cu afectiuni renale si persoanelor care sufera de celulita. Un adult nu trebuie sa consume mai mult de 6 g de sare zilnic.


Efectele aditivilor
In compozitia margarinei Linco cu unt proaspat intra si aditivi alimentari care pot interfera cu buna functionare a organismului. Acidul sorbic E200 este unul dintre ele, pentru ca poate provoca iritatii dermice, alergii si distruge vitamina B12. Doza zilnica admisa este de 25 mg/kg corp. Persoanele care fumeaza ar trebui sa evite consumul de betacaroten E160, pentru ca duce la aparitia cancerului pulmonar, mai ales in cazul celor care sunt predispusi la aceasta maladie. Valoarea energetica a produsului este foarte mare, de aceea trebuie evitat de persoanele supraponderale si obeze. Luat in asamblu si privit din prisma interactiunii dintre ingrediente, produsul nu este recomandat nici femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu status proinflamator sistemic, celor cu afectiuni dermatologice, pulmonare, stomatologice, alergicilor, celor cu maladii cerebrovasculare.

Ingrediente:
apa, uleiuri rafinate si grasimi vegetale interesterificate, unt (0,5%), sare (0,5%), emulsificatori (mono si digliceride ale acizilor grasi-E471), aroma, conservant (acid sorbic-E200), acidifiant (acid citric-E330), colorant (betacaroten-E160), vitamine (A, D3). Valori nutritionale/ 100 g: valoare energetic 1480 g/360kcal, lipide 40 g, proteine 0 g, glucide 0 g. Margarina cu continut scazut de grasime. Contine 40% grasime.

Sursa: Jurnalul National



4 Oct 2008 -



Articole recente:
Accidente ecologice
Romania, trimisa in judecata de Comisia Europeana pentru neadoptarea legislatiei privind deseurile de ambalaje
21 iunie 2015
Stiri
Cernobâl: S-au împlinit 29 de ani de la cel mai grav accident nuclear din istorie
21 iunie 2015
Garda de mediu
Militanții de mediu susțin că fabrica de la Reci a Holzindustrie Schweighofer funcționează fără autorizație
21 iunie 2015
@Recomandari
municipalities2 (1)
20 iunie 2015
Colectare Deseuri
Ecologie urbana
5
19 iunie 2015
Aditivi alimentari
organic
14 iunie 2015
Stiri
imageResize (1)
14 iunie 2015
ONG
imageResize
14 iunie 2015
@Recomandari
14 iunie 2015
Protectia Mediului
Fondul forestier
PROTEST RETEZAT
14 iunie 2015
Proiecte ecologice
14 iunie 2015
@Recomandari
afis-somes2
9 iunie 2015
ANPM
hs13
2 iunie 2015
Fondul forestier
Militanții de mediu susțin că fabrica de la Reci a Holzindustrie Schweighofer funcționează fără autorizație
6 mai 2015
Stop Abandonului
Fondul forestier
"Uniti salvam padurile": Austriecii care scot romani in strada, dupa modelul Chevron si Rosia Montana
6 mai 2015
Biodiversitate
Poiana Narciselor a fost declarată arie protejată
6 mai 2015
Fondul forestier
Lecție de civism! O profesoară a deturnat un transport ilegal de lemne
6 mai 2015
Energie eoliana
Bani pierduti prin paletele eolienelor
6 mai 2015