Masina eco ce functioneaza pe baza de amoniac, creata in Coreea de Sud

  0
  96
  Masina eco ce functioneaza pe baza de amoniac, creata in Coreea de Sud
  Masina eco ce functioneaza pe baza de amoniac, creata in Coreea de Sud

  Coreea de Sud a prezentat marti prima sa masina eco, care functioneaza pe baza de amoniac, o alternativa la combustibilii fosili care produc gaze cu efect de sera, dupa cum a relatat marti agentia locala de presa Yonhap.

  In loc de combustibilul conventional, autoturismul, conceput de Institutul coreean pentru studii energetice (KIER), utilizeaza un amestec din 30% benzina si 70% amoniac, ceea ce va permite reducerea emisiilor de carbon cu pana la 70%, conform Ministerului Stiintei de la Seul, citat de Agerpres.

  Arderea amoniacului, compus din azot si hidrogen, dupa cum subliniaza dezvoltatorii sud-coreeni, nu produce gaze cu efect de sera. Acesta poate fi adaugat la carburantul pentru orice masina, fiind nevoie doar de actualizarea sistemului, asigura ei.

  Daca numai 20% dintre toate autoturismele care circula astazi pe strazile din Coreea de Sud ar utiliza acest tip de combustibil, emisiile de gaze cu efect de sera s-ar reduce cu mai mult de 10 milioane de tone, sau 15% pe an.

  Singurul dezavantaj este pretul ridicat la amoniac, dar reprezentanti ai Institutului pentru studii energetice de la Seul asigura ca se lucreaza deja la un mijloc mai ieftin de productie a amoniacului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here