Masini inlocuite cu cai si biciclete, la Bruxelles, in Saptamana Europeana a Mobilitatii

0
79

Initiativa urmareste in primul rand o crestere a gradului de constientizare a impactului negativ pe care il au autoturismele asupra mediului.

Interzis cu masina prin oras! Si atunci cum? Cu bicicleta, calul, sau per pedes… direct pe covorul rosu, instalat special pentru asta pe trotuar. Chiar asa s-a intamplat la Bruxelles in ultimele zile, unde a are loc Saptamana Europeana a Mobilitatii.

Pentru o zi, nici un autoturism, cu exceptia celor care asigura transportul in comun, nu a avut voie sa circule prin oras.

O alternativa extrem de apreciata a fost calaritul.

Bicicletele, deja consacrate in capitala belgiana, au avut la dispozitie mai mult spatiu si libertate de miscare decat oricand.

Dincolo de partea distractiva si recreativa a lucrurilor, initiativa urmareste in primul rand o crestere a gradului de constientizare a impactului negativ pe care il au autoturismele asupra mediului. Saptamana Europeana a Mobilitatii dureaza de pe 16 pe 22 septembrie si ii indeamna pe oameni sa redescopere farmecul miscarii sa foloseasca transportul in comun, sa mearga pe biciclete sau pur si simplu sa se deplaseze pe jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here