Medicamente care previn cancerul si bolile cardiovasculare

Cele 11 reprezentante ale familiei vitaminelor B, printre care: Thiamina, Riboflavina B2, B3, B6, acidul folic, actioneaza sinergic, ajutand celulele sa absoarba si sa proceseze energia.

Ele transforma proteinele, carbohidratii si grasimile in combustibil, iar in creier ajuta la sintetizarea substantelor de care depinde starea noastra psihica pozitiva.
Vitamina B3 este indicata in pelagra, herpes, acnee, prurit, tulburari circulatorii periferice, degeraturi, afte, inflamatii bucale, enterocolita, diferite psihoze, stari depresive, in diaree, hipertensiune arteriala si ateroscleroza, respiratie dificila, alcoolism, stres, insomnii, artrita, indigestii, cefalee, ameteli, iritabilitate, senzatie de rau general etc.

Niacina combate cancerul pancreatic
Cercetatorii din domeniul oncologiei de la Universitatea Nebraska (Omaha) au folosit nicotinamida, o varianta a niacinei, cunoscuta si sub numele de vitamina B3, pentru a contracara efectele toxice ale unui medicament ce induce cancer pancreatic letal la hamsteri.
Niacina este un antitoxic eficient binecunoscut. Dar, surpriza! Prof.dr. Terrence Lawson de la Institutul Eppley de Cercetare Oncologica al Universitatii Nebraska a constatat ca, „dupa 52 de saptamani, animalele nu prezentau deloc tumori pancreatice”.
Intr-un alt studiu, prof.dr. Lawson a descoperit ca hamsterii tratati cu o doza de nicotinamida dupa doza de cancerigen aveau mai putine modificari ale ADN-ului decat cele uzuale produse de cancer.
Niacina s-a dovedit a „curata” celulele bolnave, avand chiar un rol „chemopreventiv” protector.

Reduce si riscurile de recidiva post-infarct
Acidul nicotinic (alta forma a niacinei) a fost utilizat in teste de prof.dr. Ravi Subbiah de la Centrul de Cercetare a Lipidelor din cadrul Centrului Medical al Universitatii Cincinnati pentru a suprima procesul de ateroscleroza.
S-a dovedit ca, pe langa impiedicarea formarii ateroamelor, reduce colesterolul si trigliceridele, „fapt ce-i da un rol potential folositor ca terapie in bolile de inima”, sustine prof.dr. Ravi Subbiah.
Studiile efectuate la Institutul Medical de Cercetare Maryland din Baltimore, de prof.dr. Paul Conner, pe un lot de 1119 barbati care au supravietuit unui infarct major, care au luat Niacina timp de 16 ani, au aratat ca acestia au trait cu doi ani mai mult decat grupul de control cu placebo, adica rata mortalitatii a fost cu 11% mai scazuta.
Niacina actioneaza impotriva ateroscleozei scazand nivelul de grasimi din sange (colesterolul si trigliceridele), fiind unul dintre cei cinci agenti cu rol hipoglicemiant, testati de un lot de 8.000 de barbati, ce au supravietuit infarctului. Niacina s-a clasat pe primul loc in ceea ce priveste eficacitatea.

Sursa: Editia Speciala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *