Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?

Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?
Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?

Un grup de cercetatori de la Departamentul de Psihiatrie a Universitatii Emory din Altanta, condusa de dr. Brian Dias, a ajuns la concluzia ca un eveniment traumatic se poate imprima in ADN-ul spermei, transmitandu-se astfel mostenitorilor frica. Acesta afecteaza structura creierului si genereaza schimbari de comportament generatiilor urmatoare care nu au experimentat acel eveniment dureros.

Studiile au fost efectuate pe soareci de laborator si nu se cunoaste, deocamdata, care este mecanismul biologic, insa cercetatorii cred ca creierul transmite un mesaj chimic in sperma pentru a-si schimba ADN-ul in conformitate cu noua informatie. “Acest transfer de informatii poate fi o modalitate prin care parintii isi informeaza copiii si generatiile urmatoare despre anumite caracteristici ale mediului inconjurator in care, cel mai probabil, vor trai in viitor”, a declarat profesorul de psihiatrie Kerry Ressler.

Cercetatorii cred ca acesta este un pas in descoperirea verigii lipsa in tratarea fobiilor umane sau a anxietatilor post-traumatice. “Este timpul sa se faca cercetari serioase in domeniul reactiilor intergenerationale pentru a intelege boli precum tulburari neuropsihiatrice, obezitate, diabet, tulburari metabolice”, a explicat Marcus Pembrey, profesor de genetic la Universitatea din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *