Micii sunt nocivi, avertizeaza nutritionistii

Un 1 Mai fara mici si bere e ca nunta fara lautari, ar spune romanii care si-au facut deja provizii pentru gratarul pe care il vor incinge, la iarba verde. Nelipsita va fi, precis, si muzica data la maximum.micii la gratar

A devenit aproape un ritual ca ziua de 1 Mai sa fie sarbatorita la iarba verde printr-un festin culinar cu mici stropiti din belsug cu… bere.

Desi sunt gustosi de te lingi pe degete, nu exagerati, spun nutritionistii, mai ales daca micii au in compozitie multa carne de porc. De altfel, specialistii spun ca cei mai nocivi mititei sunt cei facuti in tigaie si cei care, desi sunt fripti pe gratar, vin in contact cu fumul rezultat din stropii de grasime care se scurg din carne.

In plus, nu ar strica sa faceti si putina miscare. 100 de grame de mici contin aproximativ 350 de calorii. Mititeii sunt poate cea mai disputata mancare din bucataria balcanica.

Micii, sub diverse forme, sunt facuti de greci, sarbi, croati, bulgari, turci, dar si romani. Exista mai multe istorii ale micului. Una dintre ele spune ca, la sfarsitul secolului al 19 lea, la o carciuma celebra din Bucuresti, „Leul si Carnatul” – se chema asa pentru ca acolo se manca un carnat cu un leu – intr-o zi s-au terminat matele pentru carnati. Disperat, carciumarul a mai adaugat cateva condimente si a pus umplutura pe gratar. Unul dintre primii clienti ar fi exclamat: „dar mici sunt carnatii astia!”

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *