Mierea, remediu gustos pentru cancer si ulcer

ECO&BIO Mierea cu hribi de padure produsa in Salaj - cel mai exclusivist produs de gen din Europa
Mierea, remediu gustos pentru cancer si ulcer
Mierea, remediu gustos pentru cancer si ulcer

Bun energizant, aceasta licoare previne cancerul si ulcerul, intareste imunitatea si te scapa de alergii. In plus iti mentine dintii curati, si infrumuseteaza pielea si parul.

Lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele, mierea are culoarea aurie si un gust delicios, inconfundabil. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Ea este recunoscuta de mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce pentru sanatate, dar si pentru frumusete.

Bun energizant. Numeroase cercetari au aratat ca glucoza din mierea de albine impreuna cu celelalte tipuri de zahar natural care se gasesc in compozitia ei maresc rezistenta si ofera energie organismului. In loc sa alegi zaharul rafinat, specialistii recomanda sa te bazezi cu incredere pe mierea de albine naturala.

Intareste sistemul imunitar. Proprietatile antioxidante si anti-bacteriane ale mierii pot sa imbunatateasca sistemul digestiv, te ajuta sa te mentii sanatos si sa lupti impotriva bolilor.

Previne cancerul. Propolisul contine fitochimicale care au numeroase proprietati de prevenire a cancerului si proprietati anti-tumorale. Printre substantele binefacatoare sunt: acidul cafeic, metal cafet, feniletil cafeat etc. Aceste substante previn cancerul de colon prin inhibarea activitatii a doua enzime implicate in producerea de compusi ce cauzeaza cancerul.

Ofera un somn bun si relaxat. Mierea contine 80% zaharuri naturale care ridica usor nivelul insulinei, ajutand triptofarnul (substanta resposabila cu somnul) sa ajunga mai repede la creier. Este indicat sa iei o lingurita de miere seara, inainte de culcare, in special daca ai insomnii.

Creste performanta sportiva. Desi multi sportivi se bazeaza in primul rand pe carbohidrati pentru a face fata unui antrenament solicitant, glucoza din compozitia mierii este chiar mai valoroasa pentru a creste rezistenta fizica si nivelul de energie. Incearca sa iei o lingurita de miere inainte de antrenament sau prepara-ti o limonada proaspata din lamaie si miere.

Confera straluciere parului. Pentru ca parul sa straluceasca este recomandat ca acesta s fie tratat cu un amestec de miere, apa si suc de lamaie, se formeaza o masca ce se aplica pe parul uscat si se mentine timp de cateva ore dupa care se spala cu apa calduta si se samponeaza.
Leac pentru mahmureala. Mierea este o sursa foarte concentrata de fructoza, o forma de zahar care accelereaza oxidarea alcoolului in ficat. Consumati miere, daca ati avut parte de o noapte salbatica; aceasta ajuta la eliminarea alcoolului care ramane in corpul dumneavoastra.

Amelioreaza tusa. Intr-un studiu realizat de Universitatea Penn, s-a descoperit ca mierea are un efect mult mai puternic in ameliorarea tusei decat orice alt medicament prescris de medic. Studiul realizat de catre doctorul Ian Paul a identificat ca o cantitate redusa de miere consumata inainte de culcare a avut un rezultat foarte bun in cazul copiilor care sufereau de o tuse puternici pe timpul noptii.

Mentine dintii sanatoti. O lingurita de miere si o cana cu apa calduta este tot ce trebuie pentru o dantura sanatoasa. Daca se spala gura cu acest amestec, mierea curata si omoara germenii si ofera o repiratie mai proaspata.

Te scapa de alergii. Daca ai alergie de sezon, naturistii recomanda sa consumi zilnic cate putina miere timp de doua luni si inainte de anotimpul care-ti inrautateste simptomele. Explicatia este una simpla: albinele transporta polenul responsabil cu exacerbarea simptomelor, iacesta ramane in miere, iar acest lucru permite organismului sa se obisnuiasca cu aceasta substanta si sa nu reactioneze agresiv.

Vindeca taieturile si juliturile. Mierea de albine are proprietati antibacteriene si impiedica infectarea zonelor cu taieturi minore si julituri. Datorita consistentei groase, mierea nu permite bacteriilor sa patrunda in rana. Daca te-ai julit sau te-ai taiat aplica putina miere de albine si bandajeaza zona afectata.

Contribuie la frumusete. Mierea este combinata cu lamaie, ovaz sau alte ingrediente si creme. Exista multe semne care indica disparitia petelor si a acneei, datorita utilizarii de miere, precum si furnizarea de elasticitate la nivelul fetei si gatului, evitand aparitia ridurilor. De asemenea, acest nectar este folosit si pentru prepararea samponului sau sapunului.

Vindeca ulcerul. Medicii sustin ca mierea de albine ucide bacteria Helicobacter pylori, resposabila de dezvoltarea gastritei care daca nu este tratata poate sa conduca la ulcer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *