Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer, informeaza dailymail.co.uk. In cazul persoanelor cu risc de diabet, consumul zilnic de migdale reduce concentratiile de glucoza din sange.

Acestea sunt, de asemenea, bogate in minerale, printre care mangan, care contribuie la intarirea oaselor si regleaza zaharul din sange, si magneziu, esential pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor, pentru controlul glucozei din sange si reglarea tensiunii arteriale.

Intr-unul dintre studii, Carol O’Neil de la Universitatea de Stat din Louisiana a analizat 24.808 de adulti cu varsta de peste 19 ani si a aratat ca persoanele care consumau migdale aveau o cantitate mai mare de nutrienti in organism, o calitate imbunatatita a alimentatiei si o stare fiziologica mai buna, in comparatie cu cei care nu consumau migdale.

In alt studiu, Richard Mattes, de la Universitatea Purdue, a examinat efectele consumului de migdale asupra unui grup de 137 de persoane cu risc de diabet de tip 2.


Consumul zilnic al unei cantitati de 40 de grame de migdale – care incap in causul palmei – a redus pofta de mancare a participantilor la studiu si concentratiile de glucoza din sange, imbunatatind in acelasi timp semnificativ absorbtia de vitamina E si de grasimi mononesaturate.

Astfel, dupa consumul zilnic de migdale timp de o luna – echivalentul a 250 de calorii pe zi – participantii la studiu nu au castigat in greutate si, desi experimentul nu a durat decat o luna, acest tip de fruct ar putea constitui o parte esentiala in curele de slabire.

Penny-Kris Etherton, de la Universitatea de stat din Pennsylvania, a comparat efectele consumului zilnic de 40 de grame de migdale cu efectele pe care le-a avut consumul unor gustari zilnice bogate in carbohidrati asupra unui grup de 52 de adulti cu niveluri crescute de colesterol „rau” in organism.

Desi indicele total al masei corporale nu a fost diferit pentru cele doua grupuri, dieta ce includea migdale in alimentatia zilnica, timp de sase saptamani, a redus masa abdominala generala, masa grasimii abdominale si circumferinta taliei, in raport cu subiectii care aveau o dieta bazata pe gustari bogate in carbohidrati.



29 Apr 2014 - Sursa: eMaramures.ro



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016