Ministerul Agriculturii le cere fermierilor care practica agricultura ecologica sa se inregistreze anual

0
123
Ministerul Agriculturii le cere fermierilor care practica agricultura ecologica sa se inregistreze anual
Ministerul Agriculturii le cere fermierilor care practica agricultura ecologica sa se inregistreze anual

APIA le reaminteste potentialilor beneficiari ca cererile pentru ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pentru anul 2013 se depun in perioada 1 septembrie – 15 octombrie a.c. Ajutorul se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in perioada de conversie (trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica – n.r.).

Beneficiarii ajutorului vor depune o singura cerere, fie pentru o exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera sau numai pentru o exploatatie din apicultura. De asemenea, cei care solicita ajutor specific pentru pasuni permanente (pasuni si fanete) si nu detin animale crescute in sistem ecologic, trebuie sa depuna copii de pe facturile fiscale, din care sa rezulte ca livreaza furajele in conversie, recoltate de pe pasune, unui crescator de animale inregistrat in sistemul de agricultura ecologica, sau o copie de pe contractul incheiat cu un crescator de animale inregistrat in sistemul de agricultura ecologica pentru utilizarea pasunii respective. In acest sens, beneficiarul depune si o copie de pe fisa de inregistrare a crescatorului de animale caruia ii livreaza furajele sau cu care a incheiat contractul

APIA mai precizeaza ca, la dosar, solicitantul trebuie sa mai depuna si angajamentul prin care acesta se obliga sa se mentina in sistemul de agricultura ecologica pe o perioada de cinci ani, de la data solicitarii sprijinului financiar. De acest ajutor beneficiaza persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ mai multe conditii.

De retinut ca fermierii care solicita ajutorul specific trebuie sa se inregistreze anual in sistemul de agricultura ecologica, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Judeteana Agricola Caras-Severin, si sa detina un contract incheiat cu un organism de inspectie si certificare, acreditat pe teritoriul Uniunii Europene si aprobat de catre Ministerul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here