Ministerul Mediului a oferit municipiului Suceava o nesperata gura de aer in problema depozitarii gunoiului menajer

0
57
Ministerul Mediului a oferit municipiului Suceava o nesperata gura de aer in problema depozitarii gunoiului menajer

Mult asteptatul raspuns din partea Ministerului Mediului pe problema depozitarii gunoiului menajer din municipiul resedinta de judet si zonele adiacente a ajuns in sfarsit pe masa autoritatilor judetene.

Dupa data de 16 iulie, cand groapa de gunoi de la Botosani s-a inchis, conducerile municipalitatii si administratiei judetene au incercat sa identifice solutii de identificare a unui loc unde sa poata fi transportate si depozitate gunoaiele menajere trimitand in acest sens si o informare catre Ministerul Mediului in care s-au oferit si trei posibile variante.

Dupa o asteptare chinuitoare a venit si raspunsul de la Bucuresti, oferind o nesperata gura de oxigen prin raspunsul acordat mai ales cand solutia de criza privind depozitarea gunoiului pe platforma de la Diasil ajunsese la cota maxima.

Potrivit afirmatiilor facute de presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta pe parcursul zilei de vineri, prin raspunsul oferit de Minister au fost identificate trei posibilitati de rezolvare a situatiei actuale pe un termen de cel mult sase luni, urmand a identifica in paralel solutiile necesare pentru finalizarea cat mai grabnica a gropii ecologice de la Moara.

„Daca exista o preocupare in mandatul trecut pentru rezolvarea problemei, nu ajungeam in aceasta situatie limita, sa ne trezim cu contracte expirate pe 16 iulie, cand suntem nevoiti sa identificam solutii de avarie. Una dintre variantele oferite de Minister este chiar groapa de gunoi de la Moara, prin urgentarea lucrarilor de finalizare, iar firmele ce efectueaza colectarea deseurilor trebuie sa acorde o atentie sporita sistemului de colectare selectiva a deseurilor”, a declarat Catalin Nechifor.

Seful administratiei publice judetene a mai spus ca o alta varianta inaintata de Ministerul Mediului sunt gropile de gunoi inchise de la Suceava si Gura Humorului care se afla inca in perioada de tasare si unde conditiile tehnice permit in golurile existente sa se depoziteze o parte din deseurile menajere.

Potrivit conducerii CJ Suceava, aceasta ar fi varianta pe care autoritatile o vor avea in vedere si o vor pune cat mai curand in aplicare pentru evacuarea gunoiului menajer adunat pe platforma de la Diasil, din cartierul Itcani.

Ultima propunere ar fi construirea unei platforme temporare cu respectarea tuturor normelor de mediu si pentru o perioada de cel mult un an. Toate propunerile vor fi supuse dezbaterilor in cadrul intalnirii ce va avea loc pe parcursul zilei de luni intre conducerea executivului judetean, a municipalitatii si reprezentantii Agentiei si Garzii de Mediu Suceava pentru a se lua o decizie definitiva si cat mai grabnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here