Ministrul Lucia-Ana Varga la prima intalnire cu organizatiile neguvernamentale

Ministrul Lucia-Ana Varga la prima intalnire cu organizatiile neguvernamentale

Joi, 17 ianuarie 2013 a avut loc o intalnire oficiala intre Ministrul Delegat Lucia-Ana Varga si organizatiile non-guvernamentale care activeaza in domeniul protectiei mediului, la sediul ministerului.

Aceasta este prima intalnire a Luciei-Ana Varga in calitate de Ministru Delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura si a fost initiata cu scopul de a discuta situatiile si problemele pe care organizatiile nonguvernamentale le-au identificat pana acum.

„Acord o importanta deosebita relatiei cu organizatiile non-guvernamentale cu care am colaborat inca din 2004 in calitate de secretar de stat si apoi deputat. Am intalnit, in cadrul acestor organizatii, oameni entuziasti, implicati, experti, foarte competenti in domeniul apelor si padurilor, care aduc plus valoare proiectelor Ministerului. Am dorit sa initiez aceasta legatura, si din postura de Ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, pentru a colabora cu aceste ONG-uri in proiectele pe care Ministerul doreste sa le puna in practica” a declarat Lucia Varga.

In cadrul discutiilor, reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale au prezentat noului Ministru delegat puncte de vedere legate de problemele identificate in teritoriu si in activitatea institutiilor subordonate. Ministrul Delegat a facut precizari cu privire la delegarea domeniilor ape, paduri si piscicultura.

Apele si padurile sunt domenii vitale si au nevoie de o atentie sporita, cu grija pentru administrarea lor, atat in respectul naturii cat si avand ca preocupare gestionarea responsabila a resurselor pentru generatiile viitoare. Dezvoltarea durabila trebuie sa stea la baza tuturor proiectelor care vor fi derulate in aceste domenii.

Nevoia de transparenta a institutiilor in relatia cu ONG-urile, necesitatea de consultare si dialog intre autoritati si organizatii au fost sublinitate de participanti.

La intalnire au participat reprezentanti ai Asociatiei Administratiilor de Arii Naturale Protejate, ai WWF Programul Dunare-Carpati-Romania, ai Coalitiei ONG Natura 2000 Romania, ai Asociatiei 3D, ai Coalitiei pentru Mediu din Romania, Institutului Dezvoltarii Durabile a Dunarii, Corpului Voluntarilor Acvila, Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Dunarea de Jos, Eco-Civica, Fundatia pentru Arii Protejate, Asociatia Alma-ro, Asociatia Ecoteca, Fundatia Terra Mileniul III, Actiunea Civica Directa, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Asociatia EcoAssist, Asociatia ARIN, Fundatia AER si Asociatia ECOS.

Aceasta intalnire este inceputul unei serii de reuniuni de lucru constituite ca dialog pe teme specifice ce vor avea drept obiectiv gasirea unor solutii care sa respecte directivele europene, cererile patronatelor si punctele de vedere ale organizatiilor non-guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *