Ministrul Mediului: Avem un proiect integrat pentru Delta Dunarii

0
105
Ministrul Mediului: Avem un proiect integrat pentru Delta Dunarii
Ministrul Mediului: Avem un proiect integrat pentru Delta Dunarii

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, ca Delta Dunarii este o prioritate a ministerului, care priveste atat prezervarea biodiversitatii, cat si dezvoltarea economica a zonei, printr-un proiect integrat.

‘Cel mai minunat lucru de care putem sa vorbim este acela ca Romania beneficiaza de un produs al biodiversitatii in Uniunea Europeana, unic, aflat sub protectia UNESCO si ma refer la Delta Dunarii, pentru care, anul trecut, am lansat initiativa unui proiect integrat, fiind preocupati de protejarea biodiversitatii, dar si de masurile economico-sociale in favoarea cetatenilor din Delta Dunarii. Pot sa va spun ca deja, la nivelul programului operational sectorial mediu, a fost depus planul integrat care sa contribuie intr-un mod logic si sustenabil la luarea masurilor de ordin economic si social in aceasta comunitate’, a spus Rovana Plumb, in conferinta ‘Viitorul mediului’.

Delta Dunarii a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991 si este clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania. Delta Dunarii are o suprafata totala de 3.446 kilometri patrati, din care pe teritoriul romanesc Delta acopera o suprafata de 2.540 kilometri patrati.

Participantii la conferinta discuta despre despre prioritatile de mediu in 2013, proiectele speciale ‘Delta Vacaresti’, ‘Viitorul e Azi’, ‘Mananca, Gandeste, Economiseste’.

De asemenea, sunt abordate subiecte privind impactul asupra mediului a proiectelor si programelor aflate in derulare, eforturile companiilor din industria cimentului pentru protejarea mediului inconjurator, ambalajele reciclabile si deseurile de ambalaje, alinierea cu statele membre UE, rolul companiilor, municipalitatilor si al cetatenilor in colectarea selectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here