Miscare mondiala pentru salvarea climei pe 10 octombrie, adica 10/10/10

In aceasta duminica, mai mult de 6300 de evenimente vor inlatura zvonul conform caruia miscarea mondiala  pentru salvarea climei ar fi disparut.

Vom arata conducatorilor lumii  si mass-mediei ca suntem mai multi, mai diferiti si mai creativi si ca niciodata nu vom abandona lupta atat timp cat planeta noastra nu este la adapost de amenintari.
Duminica, 10 octombrie, adica 10/10/10 o data de retinut, ne vom intalni in – actiuni de sarbatoare pentru clima – in toata lumea, pentru a ne demonstra determinarea, si sa strigam raspicat celor care ne guverneaza:  – Noi ne-am inceput munca … Voi, ce faceti? –

Cu cat vom fi mai numerosi , cu atat mesajul nostru pentru stoparea schimbarilor climatice va fi mai clar. Iar aceste intrebari nu vor avea doar o importanta vitala. Ele vor si un moment de petrecere a catorva momente frumoase.  Dati click pe legatura de mai jos pentru a putea participa la o sarbatoare din apropierea localitatii dumneavoastra si pentru a va inscrie ( sau inregistrati un alt eveniment din proprie initiativa). E timpul sa ne suflecam manecile si sa actionam.

http://www.350.org/fr/map/avaaz#/map/45.72152152227954/24.76318359375/6
2010 a fost anul cu cele mai inalte temperaturi inregistrate. Catastrofele naturale cauzate schimbarilor climaterice  ca de exemlu inundatiile din Pakistan, au facut milioane de victime. Iar oamenii de stiinta anunta ca aceste fenomene se vor agrava. Miscarea noastra trebuie sa fie cu un pas inainte si sa devina mai accelerata chiar decat  criza.
Aceste actiuni includ plantari de copaci in zonele rurale din Tanzania, instalarea de panouri solare in China, si o cursa de biciclete intre Iordania si Israel- ca si evenimente de mai mica amploare organizate intre grupuri de prieteni. Oriunde ne-am afla si orice angajamente ne-am lua noi suntem convinsi deun lucru :  daca venim cu solutii pentru schimbarile climatice din zonele noastre conducatorii claselor politice nu vor mai avea nicio scuza pentru a nu incepe si ei lupta aceasta la nivel national si mondial.

P.S. Aceste evenimente sunt organizate de o vasta retea de organizatii si de indivizi, cu sprijinul prietenilor nostri de la 350.org care utilizeaza instrumente online  pentru facilitarea  localizarii si inscrierii de evenimente. Inscrieti-va la o actiune, 350 va va transmite mesaje foarte utile pentru pregatirea acestei zile foarte importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *