Saptamana europeana a mobilitatii: Ce actiuni au loc in Bucuresti pentru promovarea bicicletei

  0
  78
  Saptamana europeana a mobilitatii: Ce actiuni au loc in Bucuresti pentru promovarea bicicletei

  Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Directia de Mediu, in colaborare cu ONG-ul „Bate Saua sa Priceapa Iapa”, desfasoara actiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ nonpoluant si de constientizare a notiunii de mobilitate in randul cetatenilor, eveniment organizat cu ocazia Saptamanii europene a mobilitatii.

  Potrivit unui comunicat al PMB, in zilele de 19 si 20 septembrie, intre orele 9,00-10,00, in Piata Victoriei, Patrula Velo – formata din elevii eco-voluntari ai Colegiului Ion Neculce, din inspectorii de mediu si reprezentanti ai ONG-ului partener – vor imparti pliante cu mesaje de incurajare a utilizarii mijloacelor de transport nepoluante soferilor si pietonilor care tranziteaza aceasta zona, potrivit Agerpres.

  In ziua de 19 septembrie, incepand cu ora 19,00, in Piata Sf. Anton (Centrul Istoric – Poiana Urbana), municipalitatea, alaturi de ONG-ul partener, ii invita pe bucuresteni la o scurta calatorie in timp, prin punerea in scena a piesei „Coana Mita Biciclista”, care reda istoria primei promotoare a mersului pe bicicleta.

  Prin incurajarea folosirii bicicletei si a mijloacelor de transport in comun, Capitala se inscrie in randul marilor orase europene, preocupate de calitatea vietii locuitorilor sai.

  Directoratul General de Transport si Mediu al Comisiei Europene a lansat in anul 2002 Saptamana europeana a mobilitatii – 16-22 septembrie, in scopul crearii unui mediu de viata sanatos prin promovarea mijloacelor de transport alternative.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here