Mituri despre viata „eco”

In ultima vreme, foarte multe persoane incearca sa isi schimbe modul de trai pentru a avea o viata mai „eco”, trecand la apa imbuteliata, produse de uz casnic prietenoase cu mediul sau becuri ecologice. Fiecare dintre aceste metode reprezinta o modalitate buna pentru combaterea incalzirii globale. Dar cum stii care stil de viata eco este bun pentru tine? Afla in continuare ce este adevarat si ce nu din ce stiai pana acum despre activitatile si produsele eco, potrivit How Stuff Works.
viata eco
Cand dispozitivele sunt oprite, nu mai consuma curent

Atunci cand opresti computerul te gandesti ca vei economisi energie. Insa stiai ca anumite aparate si dispozitive, inclusiv computerul, continua sa consume energie chiar si atunci cand sunt oprite? Aceasta actiune este cunoscuta si sub denumirea de „pierdere de energie”.
Aproximativ 5% din valoarea facturii de energie se pot atribui acestor pierderi. Printre dispozitivele care functioneaza in acest fel sunt televizoarele, computerele, frigiderele, aparatele de aer conditionat, incarcatoarele de telefoane si orice alt aparat care afiseaza ceasul in mod electronic.

Conservarea energiei

Consumarea energiei face parte din viata celor mai multi oameni. Conservarea energiei reprezinta orice activitate care are ca rezultat consumul mai mic de energie. De exemplu: oprirea luminii cand iesi din camera. Eficienta energetica reprezinta orice tehnologie care are nevoie de mai putina energie pentru a desfasura aceeasi activitate ca un alt dispozitiv. De exemplu: becurile fluorescente fac la fel de multa lumina ca un bec incandescent, insa utilizeaza mai putina energie.
Produsele organice

Alegerea fructelor, a legumelor, a produselor organice si a carnii organice este un lucru bun pentru organism. Acestea trebuie sa fie produse fara hormoni de crestere, pesticide si ingrasaminte sintetice. Alimentele organice sunt bune doar atunci cand nu sunt fals prezentate drept „bio” sau atunci cand nu sunt transportate cu avionul.
Ideea e ca, pentru ca produsele acestea sa ajunga la tine pe masa, sunt transportate cu avionul, care degaja foarte mult dioxid de carbon. In medie, produsele noastre calatoresc aproximativ 2.000 de kilometri. Ce poti face pentru a opri acest lucru? Sa alegi alimentele produse la nivel local.

Masinile eco

Atunci cand te gandesti la acest lucru iei in considerare energia consumata pentru fabricarea unui astfel de automobil? O alegere inteligenta tine de nevoile fiecarei persoane.
Plantarea copacilor
Cei mai multi oameni sunt familiarizati cu ideea ca vegetatia ne ajuta sa ne aparam planeta impotriva incalzirii globale. Studiile recente au aratat ca lucrul acesta depinde de locurile in care sunt plantati copacii. Daca plantezi copaci in partea gresita a planetei, poate reprezenta o risipa de bani si de timp.
Spre exemplu, padurile din zona tropicala sunt cele mai benefice planetei. Absorb dioxidul de carbon, ceea ce conduce la reducerea temperaturilor. Padurile din afara acestei zone au un impact limitat sau chiar deloc.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *