ONG-urile de mediu au protestat in fata sediului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului

  0
  100
  ONG-urile de mediu au protestat in fata sediului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului

  Mai multe Organizatii Non-Guvernamentale de mediu organizeaza, luni, in fata sediului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, intre orele 9.00-11.00, un miting avand ca tema modificarea Legii Urbanismului, scrie Agerpres.

  Potrivit initiatorilor actiunii de protest, Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor a inceput dezbaterea pentru modificarea Legii Urbanismului si aducerea acesteia la forma dinainte de 2008, „in care oricine putea primi orice derogare de la consiliile locale” pentru diferite investitii, iar MDRT emite punctul de vedere al Guvernului, important in decizia deputatilor.

  Astfel, pana in 2008, Legea Urbanismului permitea consiliilor locale sa dea prin Planul de Urbanism Zonal /PUZ/ orice modificare de la Planul Urbanistic General /PUG/ solicitata de catre investitori.

  Prin Ordonanta 27/2008 emisa la presiunea ONG-urilor, guvernul Tariceanu a redus derogarea posibila de la PUG la 20%. Ulterior, guvernul condus de Emil Boc a exclus aceasta derogare, cu cateva exceptii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here