Moldovenii nu se despart de vechituri

1
46

Judetul Vaslui este ultimul intr-un clasament pe regiune in ceea ce priveste cantitatea de deseuri electrice colectate la „Marea Debarasare”.

La ultima editie a campaniei trimestriale, care a avut loc pe 1 si 2 octombrie 2010, vasluienii s-au dispensat de doar 510 kilograme de deseuri. La celalalt pol se afla judetul Suceava, unde au fost adunate nu mai putin de 9,5 tone, implicit de aproape 19 ori mai mult decat in Vaslui.

Explicatia pentru acest fenomen este data de faptul ca, spre deosebire de Vaslui, la Suceava au fost stranse deseuri si de la sate. Mai precis, aproape 9 tone au venit numai din mediul rural.

„Acest fapt arata obiceiul cetatenilor de a se debarasa de electrocasnicele vechi la rudele de la sate, care le mai pot intrebuinta”, a declarat Iluta Cocris, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Suceava.

Indiferent de aceste diferente dintre judete, cantitatile colectate raman in continuare mult sub limita ceruta de normele Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. ,,Moldovenii nu se despart de vechituri , vorbiti de Jud.Vaslui si la celalant pol este Suceava care e tot din Moldova intrebarea mea este se despart moldoveni de vechituri sau nu??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here