Morcovi si vinete pentru diabetici

Alimentatia e foarte importanta pentru diabetici. Daca unele alimente fac parte din categoria interzise, altele sunt extrem de benefice.

Medicul chinez Hao Chun Yuan va spune ce alimente trebuie sa fie incluse in meniu cat mai des.

Morcovii. Este cel mai bine sa se consume cruzi sub forma de salate sau sucuri. Soia si preparatele din soia.

Pe langa aportul de proteine, stimuleaza productia de insulina. Este foarte buna branza de soia proaspata, congelata, dar si uscata.

Se poate pregati foarte usor in amestec cu sos de rosii, telina, vinete. La fel si laptele de soia este extrem de benefic. In comert se gaseste de cele mai multe ori indulcit, dar exista si varianta fara zahar.

Vinetele sunt foarte bune. Ajuta chiar si la scaderea colesterolului daca se are grija la preparare. De obicei in China se pregatesc fara carne si intotdeauna cu coaja chiar daca metoda este pe aburi, inabusit sau prajite.

Coaja vinetelor este foarte buna si nu trebuie indepartata. Una dintre combinatiile diabetului – apar probleme oculare. Coaja vinetelor are anumite substante ce previn spargerea vaselor de sange de la nivelul retinei.

Algele la fel sunt foarte bune si ajuta in oarecare masura la stabilizarea glicemiei. Se pot folosi la supe, pilafuri, dar se pot prepara si salate foarte gustoase adaugandu-se putina zeama de lamaie, usuroi pisat si putin ulei de susan.

Sursa: Editia Speciala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *