Ingrijorata de frecventa si amploarea fenomenelor meteorologice periculoase, dar si de amenintari de alta natura, Primaria Suceava se pregateste pentru prevenirea si combaterea efectelor acestora. In acest sens, la propunerea executivului, deliberativul a aprobat o noua organizare a Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta.

„Avand in vedere ca, in ultima perioada, au aparut foarte multe calamitati, precum inundatii, alunecari de teren si canicula, am avut discutii privind reorganizarea acestui serviciu voluntar pentru situatii de urgenta pe mai multe grupe, astfel incat sa putem sa intervenim eficient atunci cand avem dezastre naturale sau alte nenorociri”, subliniaza edilul-sef Ion Lungu.

Serviciul pentru situatii de urgenta al municipiului Suceava are 63 de voluntari in 9 grupe si echipe, respectiv cele de prevenire; deblocare-salvare; evacuare; sanitara; sanitar-veterinara; cercetare; transmisiuni, alarmare, adapostire; transport si logistica.

Anul trecut, primaria s-a dotat cu o autospeciala pentru interventii in situatii de urgenta, masina avand doua compartimente, unul pentru cele 6 persoane specializate, iar altul pentru mijloace de interventie. Autoutilitara a fost conceputa pentru interventii medii, altele decat incendiile, avand in dotare grup electrogen, aparat de sudura, rotopercutoare, dispozitive de taiat metale, motoferastraie etc. Pe langa dotarile standard, masina este echipata cu dispozitive de semnalizare acustica si luminoasa, statie de transmitere a semnalelor luminoase catre populatie si un dispozitiv de iluminare a perimetrului in care se intervine. Echipajul este instruit corespunzator si pregatit pentru interventii specifice protejarii populatiei.

Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta din cadrul executivului si-a intrat in rol de la 1 ianuarie 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here