Muschiul de piatra combate efectul radiatiilor

Muschiul contine o grupa de zaharuri (lichenina si izolichenina), un principiu amar si substante mucilaginoase care-i confera calitati calmante si emoliente.muschiul de piatra

Datorita acidului usnic, o alta componenta importanta din compozitia plantei, muschiului de piatra i se atribuie o puternica actiune antibiotica si antispastica. De aceea, muschiul de piatra se recomanda cu precadere in tratamentul afectiunilor pulmonare de natura infectioasa.

De asemenea, principiile active din muschi il recomanda in toate formele de cancer, in afectiunile ficatului, splinei si intestinului gros.

„Muschiul de piatra este si un remediu important impotriva radiatiilor. Planta neutralizeaza efectele nocive ale razelor si este utila pentru cei care fac chimioterapie, ajutandu-i sa suporte mai usor efectele tratamentului”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.

Mod de administrare

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de muschi de piatra si din 250 g de apa fierbinte. Se lasa zece minute, dupa care se strecoara si se indulceste cu miere.

O cana de infuzie se poate amesteca si cu putin lapte dulce sau cu iaurt. Se consuma si sub forma de pulbere, cate o lingurita de patru ori pe zi. Pulberea se tine sub limba, 10 minute, apoi se inghite cu ceai de tei sau de sunatoare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *