Napolitana cu 15 E-uri

15 aditivi alimentari, o cantitate mare de zahar si de grasimi. Aceasta este reteta dupa care a fost fabricata napolitana Yoo Hoo! O serie de categorii de bolnavi ar trebui sa consume produsul cu precautie.
napolitana cu aditivi
Napolitana „Yoo hoo!” este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp.

Valoarea biologica a produsului analizat este scazuta si de prezenta aditivilor alimentari, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Astfel, glicerina, consumata in cantitati mari, poate provoca dureri de cap, greata, sete, hiperglicemie. Propilenglicolul poate produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic. Sorbatul de potasiu poate duce la aparitia dermatitelor, alergiilor si distruge vitamina B12. Din cauza compozitiei, napolitana are o valoare energetica foarte ridicata. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice, renale, celor cu afectiuni dermatologice, persoanelor cu afectiuni ale tractului intestinal, celor cu cancere, alergicilor, astmaticilor, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor cu maladii neurologice si neurodegenerative. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie, iar diabeticii vor cere sfatul medicului inainte de a-l consuma.

ETICHETA YOO HOO!
Blat wafa cu umplutura de crema de cacao. Ingredientele blatului: ou intreg, faina de grau, zahar, grasimi vegetale, apa, emulsificatori: E471- mono si digliceride ale acizilor grasi, E477- esterii propilenglicolului cu acizii grasi, E422- glicerina, E470a- saruri de sodiu, potasiu si calciu ale acizilor grasi, propilen-glicol- E1520, lecitina de soia- E322, aditivi: sorbitol- E420 ca mijloc umectant, glicerina- E422, amidon modificat, substante de afanare E450a- difosfati, E500- carbonat de sodiu, carbonat de calciu- E170, mijloc de acidificare, acid citric- E330, sare, conservant: sorbat de potasiu- E202 0,1%, aroma de vanilie. Ingredientele cremei: zahar, dextroza, cacao pudra (10/12) 7%, grasimi vegetale, lapte praf degresat, alcool, arome, stabilizator: pectine E440, conservant sorbat de potasiu E202. Contine urme de alune.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *