Napul, recomandat in alimentatia anemicilor

Napul, recomandat în alimenta?ia anemicilor
Napul, recomandat in alimentatia anemicilor
Napul, recomandat in alimentatia anemicilor

O planta erbacee bienala, napul poate ajunge pana la inaltimea de un metru. Cea mai importanta parte este radacina, care reprezinta o sursa excelenta de vitamine si substante nutritive. Utilizat cu succes in dietele de slabire, napul favorizeaza digestia. Are efecte pozitive asupra aparatului respirator si protejeaza organismul impotriva bolilor cardiovasculare. Datorita calitatilor sale, napul este recomandat in alimentatia anemicilor.

Fiind foarte bogati in calciu, fosfor si magneziu, napii sunt importanti pentru toate etapele dezvoltarii corpului uman. Consumat ca atare, sub forma conservata, copt, prajit, adaugat in diverse preparate, napul se numara printre cele mai apreciate alimente, datorita aromei deosebite si gustului dulceag. Sucul de nap si cataplasmele de nap se folosesc in afectiuni ale pielii, precum arsuri sau degeraturi. De asemenea, combate stresul, anxietatea si depresia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *