Neamt: Ultima strigare la tichetele „Rabla”

  0
  153

  Pietrenii scad pretul inainte ca voucherele sa-si piarda valoarea. Dealerii de masini se asteapta ca in luna octombrie sa bata recordul la vanzarile auto prin programul finantat de Ministerul Mediului.

  Rubricile de mica publicitate abunda in aceasta perioada de oferte care mai de care mai tentante pentru cei care vor sa cumpere tichetele necesare achizitiei de masini. Spre deosebire de luna martie, cand un voucher se vindea cu minim 1.500 de lei, pretul a coborat in jurul sumei de 1.000 de lei.

  „Initial, am vrut sa-mi tin tichetul si sa mai cumpar doua, sa fac un credit si sa-mi iau masina noua. N-am reusit sa ma descurc, dar vreau sa vand repede bonul ca-si pierde valabilitatea din noiembrie”, spune pietreanul Anton Mereuta.

  „Rabla” a tinut vanzarile in viata

  Asemeni lui, si ceilalti detinatori de vouchere sunt dispusi sa lase serios din pret, chiar si sub 1.000 de lei, numai sa gaseasca clienti pentru bonuri. „Mai avem inca 160 de tichete la dispozitie pentru cei care vor sa scape de rable. Daca in august au mai venit cei intorsi din strainatate, in ultimele zile cel mult doua persoane au ajuns cu rablele la casat”, spune Rodica Tarita, directorul general al Remat Neamt. Pentru cei care au vrut sa scape de masinile vechi, Administratia Fondului de Mediu a alocat in acest an 2.200 de tichete.

  Dealerii auto recunosc ca programul „Rabla” a fost mana cereasca, in conditiile in care peste 80% din masinile din martie si pana in prezent au fost cumparate cu ajutorul tichetelor. „Din cele 342 de Dacii vandute, 310 au fost prin program”, spune Tasica Postole, directorul general al unei reprezentante auto.

  Comerciantii de masini sunt constienti ca pe piata sunt inca multe vouchere. „Traseul de validare a tichetelor dureaza cam doua saptamani. Cei care vor sa cumpere masini cu vouchere trebuie sa se grabeasca”, mai spune Postole.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here