Necesitatea etichetarii produselor ecologice

Necesitatea etichetării produselor ecologice
Necesitatea etichetarii produselor ecologice
Necesitatea etichetarii produselor ecologice

Un produs este considerat ca ecologic in cazul in care, pe eticheta, pe materialele publicitare sau in documentele comerciale, produsul in cauza, ingredientele sau materiile sale prime au fost obtinute in conformitate cu normele Regulamentului CE 834/2007.

Sfaturi pentru cumparatorii produselor ecologice:
Atunci cand cumparati produse ecologice, verificati modul de etichetare al acestora, analizati eticheta care trebuie sa contina, pe langa denumirea sub care se vinde alimentul, lista de ingrediente si cantitatile acestora, cantitatea neta, modul de pastrare, data expirarii, locul de origine sau de provenienta a alimentului, concentratia alcoolica pentru bauturile la care aceasta este mai mare de 1,2%, mentiunea privind lotul de fabricatie. Utilizarea siglei comunitare, precum si indicatia locului unde s-a cultivat materia prima agricola sunt optionale pentru produsele importate din tari terte.

Nu se recomanda cumpararea produselor preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie inscrierea datei de valabilitate si a ingredientelor cu potential alergen.

Nu trebuie cumparate produsele alimentare ecologice cu etichete neclare, sau care au lipsa inscrisurile obligatorii.
Nu trebuie cumparate produsele alimentare ecologice pe care data limita de consum este expirata sau daca aceasta este modificata sau depasita.

Nu cumparati produse alimentare ecologice din locuri neautorizate, unde nu pot fi asigurate conditii optime de depozitare si comercializare si nu se elibereaza bon fiscal, riscand sa achizitionati un produs neconform sau chiar care poate va poate afecta sanatatea.

Solicitati pentru verificare certificatul de conformitate care ar trebui sa insoteasca produsele ecologice comercializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *