Rezolutii ecologice pentru anul 2009 de la EcoMagazin

1. Cumpara-ti o bicicleta, foloseste masina mai putin, slabeste, economiseste si redu poluarea rezultata in urma arderii combustibilului.

Un procent uimitor de 70% din calatoriile cu masina sunt mai scurte de 5 km - o distanta ideala pentru o plimbare rapida cu bicicleta. Lasa masina acasa, mergi pe jos sau foloseste-ti bicicleta, este eco friendly, sanatos si ieftin. Afla mai multe despre poluarea aerului, sanatatea publica, calitatea vietii, consumul excesiv de energie si solutiile propuse pe EcoMagazin.ro

2. Foloseste produse ecologice, biodegradabile, eficiente energetic…etc.

Contacteaza companiile si cere-le sa ofere alternative ecologice la produsele si serviciile oferite; sustine companiile eco friendly.
Cea mai mai eficienta cale de a proteja Natura este sa devenim consumatori responsabili, de aceea trebuie sa folosim acele produse care in urma fabricarii, utilizarii si dispensarii lor adecvate reduc considerabil efectele negative asupra mediului. Produsele biodegradabile, eficiente energetic, produse alimentare ecologice sunt cateva exemple. Participa la concursul Naturalist si poti castiga produse ecologice oferite de companii romanesti care produc si comercializeaza astfel de produse.

3. Redu, Reutilizeaza si Recicleaza!

Anul nou inseamna de obicei innoire - tu nu te grabi sa inlocuiesti vechiul cu nou, ai grija de lucrurile tale.
Sa reducem cantitatea de deseuri inseamna sa facem cumparaturile in mod intelligent.
- evita  bunurile supra-ambalate, in UE se produc anual deseuri din ambalajele de 4.000 de ori greutatea turnului Eiffel.
- gandeste-te bine inainte de a tipari ceva, invata sa folosesti optiunea de tiparire fata-verso (duplex) a imprimantei tale si vei face economii de hartie de 50%.
- utilizeaza posibilitatile de reciclare a hartiei, ambalajelor, cutiilor de metal, sticla sau alte deseuri menajere. Reciclarea unei cutii de aluminiu - in locul producerii uneia noi - duce la economisirea energiei pentru functionarea unui laptop timp de 10 ore.
EcoMagazin a alcatuit o lista de site-uri a firmelor care ofera servicii de reciclare, afla mai multe despre ele.

4. Inscrie-te in programul “Casa Verde” lansat de Guvernului Romaniei si beneficiaza de 90% reducere pentru instalarea de panouri solare, eoliene sau alte forme de captare a energiilor regenerabile pentru casa ta.

Inscrierile in program au fost amanate pana pe 15 ianuarie. Daca doresti sa fii la current cu noutatile aboneaza-te la Newsletterul CentraleSolare.ro.
Afla mai multe din Ghidul de finantare pentru programul “Casa Verde”.

5. Consuma mai putina carne, impactul industriei carnii asupra mediului este urias.

De ce?  Pentru ca industria carnii…
- foloseste 70% din toate terenurile agricole
- 30% din suprafata uscatului (!)
- contribuie la distrugerea solului: unde se cultiva recolte furajere se pierd 13 tone sol per hectar/per an, la pasunat 6 tone, iar la pasunat intensiv peste 100 tone
- 54% din pasunile SUA sunt exploatate intensiv
- 90% din terenul cultivabil în SUA pierde sol de peste 13 ori rata sustenabila
- e responsabila de 18% din emisiile de gaze cu efect de sera (în echivalent CO2), adica mai mult decât sectorul transporturilor (în special metan, de 23 de ori mai potent decât CO2)
-64% din emisiile umane de amoniac, contribuind în mod significant la ploile acide si acidificarea ecosistemelor
-8% din consumul anthropogenic de apa, în special pentru irigarea recoltelor furajere
-reprezinta 20% din totalul biomasei (!)
-grânele furajere (folosite numai în US) ar putea hrani 840 de milioane de oameni (1)
-reprezinta o conversie deosebit de ineficienta a energiei (energie provenita în special din combustilii fosili - îngrasamintele sunt facute din petrol).
Afla mai multe pe forumul EcoSapiens http://ecosapiens.ro/forum/topic/276
Daca iubesti animalele participa la programul de adoptii a cainilor comunitari pe www.adoptiicaini.ro

6. Implica-te in promovarea practicilor ecologice

Vorbeste familiei tale, prietenilor si colegilor de serviciu despre lucrurile pe care tu le faci pentru mediu. Creeaza-ti un jurnal ecologic si publica aceste lucruri online pentru ca toata lumea sa poata afla, poti avea o pagina web personala de forma www.numeletau.ecosapiens.ro dedicata promovarii actiunilor tale ecologice. Pentru inregistrare mergi pe ecosapiens.ro si nu ezita sa ne contactezi daca ai nevoie de ajutor.

7. Alatura-te unui grup pentru protectia mediului.

Participa la actiunile de voluntariat atunci cand ONG-urile de mediu iti cer ajutorul si transmite mesajele ecologice primite mai departe! Despre activitatatile EcoSemnal puteti afla mai multe pe www.ecosemnal.ro , iar pentru inregistrare va rugam sa completati acest formular.

Fii eco friendly in 2009. Daca ai si alte rezolutii ecologice pentru 2009 ne-am bucura sa ni le trimiti pe email la adresa mail@ecosemnal.ro sau pe forumul EcoSapiens.

La multi ani fericiti din partea EcoSemnal, EcoMagazin , EcoSapiens si Naturalist.ro!

Calendarul saptamanii ecologice
30 Dec 2008
Fii regizorul unui film ecologic de 1 minut si castiga 1000 de Euro Ai sub 18 ani? Ai macar un telefon mobil cu functie video? Te preocupa soarta verdelui Planetei Albastre? Atunci alatura-te cauzei noastre si fii regizorul filmului de 1 minut care castiga cei 1000 euro pusi la bataie la concursul GREEN… Citeste mai departe
30 Dec 2008
Green Planet Blues aduce filmul verde in Romania Prima editie a evenimentului cinematografic de film eco Green Planet Blues, se desfasoara in perioada 17-19 ianuarie 2009 la Centrul International de Conferinte Casino Sinaia. De ce Sinaia? Pentru aerul curat, pentru privelistea nemaipomenita, pentru ca e un loc care… Citeste mai departe
21 Dec 2008
Ministrul Mediului, Attila Korodi, premiat pentru proiectele “Marea Debarasare” si “Casa Verde” Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile in exercitiu, Attila Korodi, a primit miercuri, premiul pentru “Campanii cu mare impact mediatic si social”, pentru proiectul “Marea Debarasare”, a anuntat vineri ministerul. Premiul decernat se refera si la un alt proiect initiat de… Citeste mai departe
21 Dec 2008
Bikini pentru salvarea plajelor Bar Rafaeli, iubita lui Leonardo di Caprio, a pasit pe podimul de moda alaturi de alte colege in incercarea de a salva plajele. O cunoscuta marca de bere a lansat o campanie pentru salvarea plajelor din intreaga lume. La primul… Citeste mai departe
21 Dec 2008
Premiu pentru “Marea Debarasare” Programul “Marea Debarasare”, organizat de Ministerul Mediului pe tot parcursul lui 2008, a primit premiul “Campanii cu mare impact mediatic si social”, in cadrul Green Business Gala 2008. Prin Programul “Marea Debarasare” au fost colectate deseuri electrice si electronice in… Citeste mai departe

E nevoie de tine pentru ca eforturile de popularizare a practicilor ecologice ca isi atinga tinta.

afla ce poti face tu! pentru informarea, consitientizarea si educarea ecologica, intra pe ECOSEMNaL.ro

Contact

Pentru a publica articole sau comunicate de presa pe EcoMagazin trimite-le la adresa contact@ecomagazin.ro sau creeaza-ti un cont pe site
Parteneriate si colaborari - Contact: Ionut Parausanu, Telefon: 0727.769.509, Fax: 0215.698.840, E-mail: ionut.parausanu@ecomagazin.ro

Primesti acest email datorita calitatii de membru, abonat sau participant la discutiile pe teme ecologice al unuia dintre website-urile ECOSEMNaL: [DOMaIN], ecosapiens.ro, naturalist.ro, ecosemnal.ro, ecochat.ro, adoptiicaini.ro sau alte website-uri de mediu din Romania. Pentru a preveni trimiterea de mai multe ori a aceluiasi email persoanelor care au conturi pe mai multe site-uri de mediu administrate de ECOSEMNaL am hotarat crearea unei liste comune la care va rugam sa ramaneti abonat pentru a primi saptamanal cele mai importante mesaje transmise in cadrul acestei comunitati. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Nu vom vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal. In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@[DOMaIN] in address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul EcoMagazin.
***
Dezabonare/Unsubscribe click pe [UNSUBSCRIBE] - adresa ta de email [EMaIL] va intra in lista neagra pentru a bloca trimiterea oricarui mesaj/anunt sau informatie din partea ECOSEMNaL.
Pentru modificarea adresei de email si a profilului personal click pe [PREFERENCES]
Trimite acest email mai departe, da click pe [FORWaRD]

Newsletter ecologic realizat de: EcoMagazin