Guvernul Ponta vrea fracturare hidraulica
Fracturarea hidraulică la timpul viitor
Noi proteste fata de fracturarea hidraulica, anuntate pentru 25 aprilie
Noi proteste fata de fracturarea hidraulica, anuntate pentru 25 aprilie

Opozantii explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica anunta noi proteste in aceasta saptamana. Primul dintre ele este programat vineri, 25 aprilie, in fata Palatului Parlamentului din Bucuresti, unde are loc Summit-ul pentru Energie 29+1. Aceasta intalnire face parte dintr-o suita de trei evenimente internationale ale industriei de petrol si gaze la Bucuresti. Potrivit protestatarilor, Bucurestiul a devenit “capitala a fracturarii hidraulice, alaturi de Londra si Varsovia”.

“Nici nu trece bine Pastele, ca directorii celor mai mari companii de energie din Europa Centrala si de Est se intalnesc la Bucuresti. Intalnirea, ca orice intalnire a industriei, se va tine cu usile inchise, dupa regula Chatham, departe de ochii si urechile incomode.

Pe lista participantilor avem frackeri de toate taliile, de la Comisarul UE pentru Energie, unul din cei mai entuziasti suporteri ai fracturarii hidraulice si a hidrocarburilor neconventionale, ministrul OMV Razvan Niculescu, Ponta, Jerzy Buzek, fost Presedinte al Parlamentului European, Friedbert Pflüger, fost consilier al Angelei Merkel pe probleme de energie, mare lobby-ist pro fracturare si hidrocarburi neconventionale.

Baietii se aduna sa traga linie dupa 10 ani de integrare europeana pentru regiunea Europei Centrale si de Est…si mai ales sa discute despre…provocarile decadei urmatoare.
Atentie, se anunta o concentratie de frackeri pe metru patrat care poate dauna sanatatii.

Haideti sa le aratam ca romanii nu gusta deloc planurile lor de otravire a acestei parti a Europei (centrala si de est, dar si a Europei in intregime), in numele unei iluzorii politici a eternei cresteri. Romania spune NU fracturarii hidraulice si hidrocarburilor neconventionale!

No fracking way in Europe!”, scriu initiatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here